RASKAUSVIIKKO 22+0

Nyt eletään raskausviikkoa 22+päiviä päälle, eli olen raskausviikolla 23. Laskutavat on ihan outoja…

Olen elänyt raskautta jonkinlaisissa sykleissä. Ensimmäinen virstanpylväs oli 12viikon täyttyminen ja raskauden julkistaminen.Toinen isompi etappi oli rakenneultra, joka oli pari viikkoa sitten. 

Nyt mennään vaan ja porskutellaan etiäpäin, ilman sen suurempia virstanpylväiden odotuksia. Neuvoloitakin on aika harvoin, en muista kyllä miten usein niitä ensimmäisessä odotuksessa oli. Ensi viikolla on neuvola josta saan raskaustodistuksen ja sitten voi hakea valmiiksi äitiyspäivärahaa.

Eetu mittaa mahaa :D.

Pidän ensimmäisen kesälomapätkän toukokuun alussa kun lähdemme Rodokselle, seuraavan sitten heinäkuun toiselta viikolta ja siitä suoraan alkaakin jo mammaloma. Miettikää, enää 2kk töitä! Ei hitsi.

Pahoinvointia ei ole ollut pitkään aikaan (koputtaa puuta) ja välillä on tullut sellainen olo, että tälläistäkö se oli kun ei koko ajan tunnu krapulalta. Liitoskivut edelleen vaivaa ja kävelen välillä kuin vanha mummo, mutta näillä mennään. Hölkkälenkeille olen heittänyt hyvästi suosiolla. Ostin tukivyön, joka on onneksi auttanut kipuihin jonkinverran. Ultrassa kätilö huomasi, että vauvan pää on todella alhaalla, joten hän sanoikin että onneksi hankit tukivyön. Ei ihmekään siis kipujen…Pyöräily ja crossarilla veivaaminen sen sijaan onnistuu vallan mainiosti. Viime viikolla salilla koin myös pitkästä pitkästä aikaa jeejee fiilistä pakkopulla olon sijaan, jej!

Hankintoja olen tehnyt vauvalle jonkinverran,edellisenä turvakaukalo. Tuli mieheltä tosin komento, että ennen muuttoa ei tartteisi hirveästi ostella vauvakamaa. Mutta eihän vaatteet vie paljon tilaa, eihän? hih. Odotan kovasti, että pääsen pläräilemään esikoisen aikaisia vauvavaatteita läpi. Nekin on varaston takaisimmassa nurkassa, joten pläräily ajoittuu sitten muuton jälkeiseen aikaan.

Myy potkii jo masussa ja muutamia kertoja olen nähnyt ihan mahan läpi judoiskuja. Ufoa, mutta ihanaa.

Siinäpä paksuuskuulumisia. Saa heittää toiveita raskauspostauksin liittyen :). Tulossa ainakin maha/raskausvertailua ja ehkä raskausajan ruokavaliosta.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA