#VAIN RASKAUSJUTUT

Instaan olen tägäillyt #vainraskausjutut tägillä juttuja, jotka on tulleet tämän odotuksen aikana mieleen ja tässä niitä #VAIN RASKAUSJUTUT kohtia bloginkin puolelle mitkä on tulleet mieleen raskausajasta.

Kun on jatkuva pissahätä

Kun kusihätä iskee, niin se iskee. Monesti kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kävin tässä yksi päivä kävelyllä koiran kanssa, nautin ulkoilmasta ja siitä ettei lonkkiin koskenut. Kaunis luonto ympärillä ja diipadaa. BUM -karmea pissahätä ja tyyliin jalat ristissä ankkakävelyllä kotia kohti. Herään myös lähes joka yö vessaan.

Kun ruokahimo iskee

Arvaa mitä miulla tekee mieli? Lause joka toistui jossain vaiheessa päivittäin monta kertaa. Nyt mieliteot on vähentyneet, tosin vasta viime viikolla iski BUM jäätävä sipsihimo. Soitin miehelle joka oli kaupoissa, hän vei pisteet kotiin ja totteli kiltisti vaimoa, kotiin tuli sipsipussin kanssa hihi <3.

Kun ei vaan voi treenata kunnolla

Ennen raskautta pyöräilyä melkein 10km päivässä plus kuntosali n. 4 kertaa viikossa on vaihtunut hyötyliikuntaan. Oi että miulla on pyöräilyä ikävä <3!

Kun vaatevarasto pienenee

Maha kun kasvaa, vaatearsenaali jää vääjäämättä pienemmäksi. Napapaita lookki kun ei ole niin hieno pallomasulla. Miehen vaatteita olen myös silloin tällöin lainaillut.

Kun paidat menee hetkessä sotkuun mahan kohdalta

Kun teet ruokaa, syöt, tai mitä vaan, katsot parin tunnin päästä paitaa mahan kohdalta niin se on ihan sottainen.

Kun itkettää

Mies sanoi menevänsä kauppaan. Pyysin, että hän kävisi miulle samalla jotain herkkua. ”No en oo menossa ruokakauppaan” .Vastaus ”yhyy, sie et yhtään tue minuu, yhyy itken enkä voi tälle mitään”.

Kun turvottaa

#vainraskausjutut vol satayks

A post shared by Fit Fat Mama/ Tiina (@fitfatmamatiina) on

Kun odotus -sana saa todellisen merkityksen

Ensin odotin plussaa, sitten 12 viikon riskirajan täyttymistä, sitten rakenneultraa, sitten potkuja, sitten mahan kasvua, sitten vaan sitä, että saisi sen palkinnon syliinsä.

Kun bikineissä ei ahdista

Bikineissä on pallomahan kanssa ihanan luontevaa -ei ahdista mahdolliset jenkkakahvat, eikä näy vatsasta turvotus jos on syönyt pari ylimääräistä pullaa

Kun alussa potkuja odottaa, mutta lopussa niitä melkein pelkää niiden sattumisen takia

Hihi eka kerta kun onnistuin nappaamaan Myyn potkaisun videolle,yleensä mini aina hiljenee kun kaivan kameran 🙂

A post shared by Fit Fat Mama/ Tiina (@fitfatmamatiina) on

Kun et nää värkkiäsi ja mies joutuu sheivaamaan bikinirajan

Kainaloiden sheivaaminen onnistuu kyllä, mutta bikinirajaa hell no.

 

Siinäpä muutama #VAINRASKAUSJUTUT kohta. Samaistutko :D?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

YLEISTYNYT AHDISTUNEISUUSHÄIRIÖ JA RASKAUS

Vuosi sitten kun olimme Turkin Sidessä, olin raskaana ja reissussa vuosin verta. Kun tultiin Suomeen, pari päivää siitä jouduin sairaalaan ja sain keskenmenon. Nyt Rodoksen reissulla monella vessareissulla pelkäsin tuleeko pyyhkiessä verta ja lauantai illalla sain pienen itkukohtauksen kun pelotti hirveästi käykö nytkin huonosti. Mitään vuotoa ei kuitenkaan tällä kertaa tullut, pelkotila vaan iski päälle. Siitä sain ajatuksen kertoa ennen reissu kuulumisia miten yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja raskaus yhdistelmä on omalla kohdallani mennyt.

Miten sairaus on sujunut raskauden aikana, miten lääkitys ja miten yleisvointi. Hieman ajatuksia ylipäätänsä siitä, mitä ajatuksia raskaus on herättänyt. Yksi lukija kysyi olenko keskenmenon jälkeen voinut nauttia raskaudesta ja halusin kertoa vastausta myös tähän postaukseen.

Diagnoosinhan sain viime syyskuussa, joka oli iso helpotus. Silloin sain myös päivittäisessä käytössä olevan ylläpitävän miedon lääkkeen, joka auttoi huomattavasti paniikkioireiden+ahdistuksen lisäksi myös keskittymisongelmaani. Raskaustesti näytti plussaa joulukuussa.

Kun plussa tuli, olin tottakai onnellinen, mutta en uskaltanut olla ”liian onnellinen”. Yritin jatkaa arkea ilman sen enempää miettimättä.

Söin ylläpitävää lääkitystä lääkärin luvalla ensimmäiset 3kk joten se varmasti auttoi. Lääkityksen ajoin lääkärin antaman ohjeen mukaan pikkuhiljaa alas. Joka kerta kuitenkin kun kävin vessassa niin vähän ahdisti ja pelotti, että tuleeko pyyhkiessä verta…12vko ultran jälkeen jossa kaikki oli hyvin, tunteet purkautui ihan täysin ja vollotin ihan hulluna.

Keskenmenneen raskauden aikana miulla oli ajottaisia kipuja ja vuotoa jo ekan kerran rv 6, tässä ei onneksi ole ollut mitään. Päivänä jolloin kävin terveyskeskuksessa sisätutkimuksessa ja avautumassa lapsettomuusasiasta liukastuin ulkona ja kaaduin suoraan mahalleni. Sain siitäkin jotenkin ajatusta, että jos mahatyyppi selviää kaatumisesta ja sisätutkimuksesta, niin on vahvempi tyyppi kyydissä :D.

Edelleen on pieni pelko joka välillä iskee,  en tiedä pääsenkö siitä eroon kuin vasta kun vauva on syntynyt..Lantionlöystymiskivuista olen kärsinyt ja reissussa pari kertaa tuli vissiin harjoitussupistuksia, ainakin maha oli pinkeä kuin mikä ja olo epämukava. Lisäksi tuo istukan alhainen sijainti, jossa kerroin huono uutinen neuvola postauksessa aiheuttaa hieman mietittävää. Kiitos muuten keskustelusta kommenttikentän puolella!

Eli pelkoa on kyllä täälläkin edelleen jonkinverran. Siihen ei varmaan auta kuin aika. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin muut ihmiset jotka sanoo ”älä stressaa”. Keskenmeno oli kuitenkin iso menetys ja omalle naiseudelleni jotenkin myös kolahdus.

Yritän kuitenkin olla liikaa miettimättä, eikä pelkotiloja päivittäin välttämättä edes tule nykyisin. Liikkeet tuntuu päivittäin ja tuntuu, että Rodoksen reissussa meidän Myy sai auringosta energiaa ja onkin nyt monotellut ihan kunnolla.
 Raskauden aikana paniikkikohtauksia on onneksi tullut vain muutama. Välissä oli yksi huonompi kausi, jolloin olin lääkärin määräämällä sairaslomalla, mutta sen jälkeen olo on ollut aikamoisen hyvä. Henkinen yleisvointi parantui miulla kuitenkin aikalailla rv 12 jälkeen kun suurin stressimöhkäle tipahti sydämeltä.
Onko ruudun sillä puolen lukijoita jotka ovat raskaana/olleet raskaana ja sairastaneet ahdistuneisuushäiriötä/paniikkihäiriötä? Ovatko oireesi helpottaneet raskausaikana vai säilyneet samana?