Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruuat

Kirjoitin viikko sitten säästökuukauden  ensimmäisestä kauppareissusta ja sain toiveen kertoa, mitä ruokia kyseisistä aineksista tehtiin. Tässä meidän säästökuukauden ensimmäisen viikon lounaat sekä päivälliset!

Jauhelihakiusausta

Jauhelihawokkia

Nuo kaksi tein samana päivänä ja oli kyllä kivan tehokkaasti; toinen ruoka valmistui hellalla ja toinen uunissa. 700g jauhelihan paistoin, valutin rasvat ja jaoin kumpaankin ruokaan puolet. Normaalikuukausina per ruoka meillä on yleensä enemmän kuin 350g jauhelihaa, mutta tuo määrä riitti kyllä vallan mainiosti. Pitää jatkossakin tehdä tuolla lailla. Jauhelihakiusaus oli perinteinen perunasipulisekoitus+2 purkkia kermaa, jauheliha ja sitten pilkoin pari porkkanaa sekä hieman surruuttelin wokkivihanneksia myös sekaan. Jauhelihawokki oli ihan wokrehuja, täysjyvänuudelia sekä jauhelihaa.

Kalakeittoa seistä

Tästä olin ihan yllättynyt ja ylpeä -mie tein sen ihan itse ja se onnistui! En nimittäin ole kokannut kalakeittoa varmaan vuosivuosikausiin jos milloinkaan. Tämä maistui hieman yllätyksenä tosi hyvin lapsellekin.

Kalapuikkoja, paprikaa, porkkanaa ja perunaa uunissa. Toisena kalapuikkopäivänä puikkoja, kananmunaa ja paprikaa.

Kaalilaatikkoa / 4veelle pikarisottoa jauhelihasta kun hän ei kaalilaatikkoa siedä.

Ison kauppareissun jälkeen käytiin tekemässä viikolla pieni täydennys omenasta,banaanista,1 maito sekä vietiin kyläpaikkaan kahvipaketti ja koiralle herkkutikku.

Säästökuukauden toinen kauppareissu tehtiin viime perjantaina ja loppusumma oli paria euroa edullisempi kuin ensimmäinen! Mikäli kiinnostaa, voin tehdä muidenkin viikkojen laskelmia ja ruokia tänne.

Kivaa viikon alkua <3!

 

Lue myös: Säästökuukauden ruokia 

Säästövinkkejä: Ruoka

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

SUUNNITELMA SÄÄSTÖKUUKAUTEEN

Vuosi sitten pidimme helmikuussa säästökuukauden. Tavoitteena oli saada rahaa säästöön tulevaa muuttoa varten, sekä ulkomaanmatkakassaan. Tarkkaa säästösummaa en muista, mutta kuukaudessa saatiin tehtyä iso parannus varsinkin ruokakustannuksissa.

Myös tänä vuonna pidämme säästökuukauden ja tässä suunnitelma säästökuukauteen. Matkakassa on jo säästetty, tällä kertaa tavoitteena kerryttää kassaa tulevaa kodinhoidontuki pätkää ajatellen.  Aloitin säästämisen vauvavuotta varten jo hyvissä ajoin ja pottia on laskennallisesti tarpeeksi, mutta haluan saada kerrytettyä pesämunaa vieläkin lisää. Poikkeuksena on kampaajalla käynti jonka varasin jo aikoja sitten sekä ystävänpäivä miitti kavereiden kanssa, mutta muuten pyrin elämään kuukauden mahdollisimman edullisesti.

Tässä suunnitelma miten saan säästettyä rahaa kuukauden aikana

Otan facebookissa lastenvaate kirpputoriryhmien ilmoitukset pois päältä. Useimmista ryhmistä olen sen tehnyt jo, mutta joistakin tulee vielä feediin ilmoituksia. Saan välillä joistain tietyistä vaatteista must have fiiliksen ja metsästän niitä sitten kaikista mahdollisista ryhmistä. Sellaisia must haveja miulla oli vauvalle papun pinkit paikat, papun mustat paikat sekä gugguun kaksiväri legginsit. Viime viikolla sain noista metsästettyä viimeisimmät joten jej! Nyt hyvillä mielin pystyn ottamaan ilmoitukset pois käytöstä. Eli ei lastenvaate ostoksia.

Ei noutoruokaa. Emme kyllä kovin usein syö noutoruokia, mutta viime viikolla syötiin extempore lounaaksi kebabrullaa. Aamusta kävin äiti-vauva jumpassa, joten oli kyllä todellakin sellainen Fit Fat päivä haha!

Ei kosmetiikkaostoksia. Välillä useasti tulee ostettua jotain pientä kivaa, kuten vaikka hyvän arvostelun saaneen silmänympärysvoiteen tai peiteaineen.

Ei extempore ruokaostoksia. Itse käyn kaupassa aika harvoin, mutta silloin kun käyn, mukaan voi tarttua helposti jotain pientä. Mieleen tulee esim. viime viikolla ostin lakritsijauhepäällysteisiä taateleita. Oli muuten ihan älyttömän hyviä! Tämä kohta on varmasti miehelle se suurempi ongelma.

Ei verkkokauppa pörräilyä. Eikä tori.fi seikkailuja. Ostin edellisen kerran extempore tori.fi:stä calvin kleinin paidan (joka ei ole vieläkään tullut postissa voi ärrr) ja spartamoresta Håglöfsin takin. Takki on kyllä ihan superihana ja aikuisten oikeasti tarvitsin kevyt untsikan.

Ei sisustusjuttujen surffailua netissä. Miulla on nyt sellainen kausi, että huvittaisi hirveästi opetella sisustamaan ja tuntuu, että joka huoneesta löytäisi jotain mihin haluaisi jotain pientä tai isompaa juttua. Ei siis sisustussurffailua jottei tule tehtyä vahingossa mitään tilauksia. Mutta toisaaltaan voisihan sitä etsiä inspistä?

Ruoka

Ruoka on yksi isoin meno-erä, joten siitä ihan erillinen väliotsikko. Ostosreissuihin ja ruokalistan tekemiseen pitää kiinnittää vieläkin enemmän huomiota. Normaalistikin suunnitellaan ja käydään kerran viikossa isosti ruokakaupassa, mutta nyt pitää miettiä vielä enemmän.

Ei erikoisjuustoja. Ei siis aurajuustoa, fetaa, parempaa normijuustoa.

Ei leikkelettä leivän päälle.

Tuorekasviksista katsotaan mahdollisimman edullinen vaihtoehto. Ostetaan yleensä kirsikkatomaatteja, salaattia, kurkkua sekä paprikaa. Kaikkia kasviksia ei tulla tietenkään poistamaan, niissäkin se kilohinta merkitsee eniten.

Maustamaton edullisin jogu.

Marjoista ei luovuta, mutta niitä vaikka 1 laatua, kuten isossa pussissa mustikoita joissa kilohinta edullisempi.

Jos myyn vaikka pieniä lastenvaatteita ja niistä tulee käteistä, sen voi käyttää kirpparilla käymällä, mutta korttia en vinguttele mikäli kirpparilla käyn. Joka kuukausi ei välttämättä tule edes käytyä, mutta tein muutaman huipun löydön edellisellä kerralla, joten kynnys extempore käyntiin on matala.

Katsotaan miten käy! Toivottovasti kasaan kilahtelee mahdollisimman paljon. Pidättekö tekin välillä säästökuukausia? Mikä on omalla kohdallasi ”pahe” joka vie rahaa?

Lue myös: Säästövinkkejä: Kilpailuta palvelut

Säästövinkkejä: Ruoka

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA