EDULLISTA RUOKAA: Pinaattiletut

Yksi päivä pähkäilin mitä minimiehelle valmistaisi lounaaksi. Jotain helppoa, nopeaa ja silti terveellistä. Käppäilin pakastealtaalla ja bongasin pinaatin; pinaattilettuja siis! Keksin reseptin ihan randomilla päästäni ja se osottautuikin niin hyväksi, että halusin jakaa sen teillekin. Instan puolella hehkutinkin jo lettusia, joten nyt on sopiva sauma kertoa se resepti tänne puolelle. Kaikki muut tekotarpeet pinaattia lukuunottamatta löytyi meiltä kotoa, joten luokitan tämän Edullista ruokaa-sarjaan. Ohjekin on niin iisi, että huonompi kokkikin onnistuu varmasti!

 

IMG_7887

 

TARVITSET

150g pinaattia

2dl maitoa

2munaa

1dl kaurahiutaleita

1dl (täysjyvä) vehnäjauhoa

n. 1tl suolaa

paistamiseen hiven öljyä/margariinia

IMG_7885

Sulata pinaatti mikrossa. Laita kaikki aineet kuppiin ja pyöräytä sähkövatkaimella taikina sekaisin. Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä paistamista varten. Kaada taikinasta neljä kökköstä ja anna niiden paistua. Älä levitä tai muutenkaan sörki taikinaa lastalla ennen kääntämistä! Lettu on valmis käännettäväksi kun näyttää siltä, että lettu on vähän koholla reunoista. Käännä ja paista myös toiselta puolelta.

IMG_7889

IMG_7890

Taikinasta tulee n.20kpl pieniä lettusia. Tarjoa esim. perunamuussin, keitettyjen kananmunien tai kasviksien kanssa. Minimies tykkäsi näistä kovasti ja kyllähän nuo maistui myös isommalle ukkelille. ”Maistuu ihan pinaattiletulle” :D. No shit. Helppoa, nopeaa ja halpaa. Peittoaa e-koodeja pursuavat einesletut 6-0. Kaurahiutaleiden ansiosta letuista tulee mukavan ilmavia ja muhkeita. Suosittelen kokeilemaan!

Syödäänkö teillä valmis vai itsetehtyjä pinaattilettuja? Minkä kanssa syötte niitä?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa