LAPSI HOIDOSSA ÄITI YKSIN KOTONA

Lapsi aloitti uudessa päiväkodissa pari viikkoa sitten osapäiväisesti.  Halusimme, että minimies saa tutustua rauhassa uuteen hoitoon ennen kuin vauva syntyy. Mikäli päivähoito oltaisiin aloitettu vasta vaikka syyskuussa kun vauva on jo maailmassa, varmasti Eetu olisi ajatellut että nyt hänet tungetaan pois kotoa vauvan tieltä. Ja sitä en missään nimessä halua, että sälli tuntee itsensä vähemmän tärkeäksi.

Osapäiväistä hoitoa lapsella on tällä hetkellä 3 päivää viikossa. Vuoroviikoin aina ma-ti-ke ja seuraavalla viikolla sitten ke-to-pe. Näin jokatoinen viikko tulee viikko taukoa hoidosta. Mikä on toisaalta hyvä, mutta toisaalta paha. Pidemmät päivät hän on 9-14.15 ja lyhimmän päivän 9-11.30. Lähinnä siis pari tuntia leikkiä/muuta puuhaa kun väliin mahtuu kuitenkin ruokailut ja päivälepo pidempänä päivänä.

Mitä Äiti teki perjantaipäivänä kotona kun lapsi oli 9-14.15 hoidossa?

9.15 Kotona. Kuivaan koiran tassut, hiton märkä keli ulkona. Laitan pyyhkeen kaappiin. Ajattelen, että syön heti aamupalan mutta päädynkin ensin vähän raivaamaan. Laitan lakanat pyykkikoneeseen pyörimään ja puhdistan kuivausrummun sihdin jo valmiiksi. Raivaan eteisen lipaston päällisen. Istun alas ja ajattelen, että no nyt syön. Raskausvaiva nimeltä pissahätä vol miljoona ja raivaan samalla vessan hyllyn päällisen. Laittelen aamupalan.

9.30 Syömään aamupalaa. Julkaisen samalla blogin kommentit, katson muutkin somekanavat. Instakuvia x 2 sekä instastory. Vastaan puhelimella yhteistyökumppanin sähköpostiin.

9.55 Siivoamaan ja kuuntelen heti Antti Tuiskun uuden biisin spotifystä.

Laitan kuivat pyykit kaappiin, pyyhin pölyt, keittiön tasot, lataan astianpesukoneen, laitan pyörineet pyykit kuivausrumpuun, imuroin, höyrymoppaan.

11.15 Siivottu. Sohvalle karkkijämien kanssa ja katsomaan Toisenlaisten äitien jakson loppuun joka jäi edellisenä päivänä kesken. Vollotan synnytyskohtauksessa.

11.35 Jakso loppuu. Meikkaan loppuun meikin jonka aloitin aamulla. Otan postauksia varten kuvia, pakkaan isovelipakkauksen, katson somet, julkaisen kommentteja, ajastan kaksi postausta ensi viikolle (eilisen joka koski raskausajan liikuntaa ja huomisen)

13.35 Laitan ruuan mikroon ja menen kirjoittamaan tätä postausta.

13.44 Katson kelloa ja hokasen, että nyt on nostettava hanuri ylös mikäli haluan keretä syödä ennen lapsen hakemista.

13.50 Tulen ruuan kanssa takaisin koneen ääreen ja hoidan vielä yhden jutun ja syön samalla. Päikkärillä olen n. 14.15

Vaikka lapsi oli hoidossa ja minä yksin kotona, ei mennyt pelkästään peppua rapsutellessa tai sohvalla röhnöttäessä.

On ollut myös päiviä jolloin olen pitänyt sarjamaratonia jätskikipon kanssa, mutta useimmiten haluan tehdä myös jotain ”järkevää” kuten kirjoitustöitä. Eetu oli niin ihana yksi hoitoaamu kun hän kysyi ”mitä meinasit tehdä kotona kun olen hoidossa?”, ”en tiiä, vaikka siivota”. ”kato jotain aikuisten ohjelmaa!”, ”ai että Äidin pitäisi levätä?” ”joo”!  <3.

Miten teidän toinen/toiset lapset reagoi hoitopäiviin kun vauva syntyi?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

LAHJA PÄIVÄKODIN HOITAJILLE

Muistan lukeneeni keväällä keskustelua siitä, onko sopivaa hankkia päiväkodin hoitajille tai opettajille lahjoja. En voi vaan kuin kummastella, miten siitäkin saadaan aikaan kakkamyrsky. Mutta niinhän se tuntuu olevan joka asiasta, jossa ihmisillä herää eri ajatuksia mieleen.

Eetu on ollut nykyisessä päiväkodissa viime lokakuusta lähtien. Hän joutui vaihtamaan hoitopaikkaa, koska iltahoidon tarvetta ei enää ollut aloitettuani nykyisessä työssäni.Alku oli hieman hankalaa, mutta sopeutuminen tapahtui melko nopeasti. Myös toiveeni vähäsokerisista välipaloista minimiehelle otettiin erittäin hyvin vastaan, joka ei ole todellakaan yksiselitteistä. Monet päiväkodit ei varmasti edes mahdollista sitä, mutta meidän sällin hoitopaikassa on onneksi toisin.

Pikkumies tykkää kovasti hoitajistaan ja tiedonkulku meille vanhemmille on ollut myös sujuvaa. Eetulla on kivasti kavereita ryhmässään ja kesäloman jälkeen hän aloittaa isompien ryhmässä jossa on 3-5 vuotiaita. Milloin miun pienestä tuli noin iso, nyyh.

LAHJAPÄIVÄKODINHOITAJALLE

BODYSHOPBODYBUTTER

lahjapäiväkodintädille

Sama päiväkoti, eri ryhmä ja eri hoitajat. Olen todella tyytyväinen siihen, miten hommat sujui nykyisessä ryhmässä joten halusin muistaa hoitajia edes jotenkin pienesti. Jännä miten jotkut tuntuu ottavan hirveitä paineita siitäkin.

Hoitajien, opettajien tai muiden lapsen elämässä olevien tärkeiden ihmisten huomioiminen ei ole tietenkään pakollista, mutta mielestäni kohteliasta ja siitä tulee kiva mieli. Joidenkin keskustelujen perusteelta tuntui, että joillain on hirveä piilo taistelutahto siitä, että oma lahja rökittää toisen mutsin ostaman lahjan. Itse en ostaisi ehkä alkoholia hoitajille tai opettajille, koska enhän tiedä heidän elämästään. Entä jos joku olisi vaikka alkoholistin tuttava eikä voisi sietää mitään alkoholiin viittaavaa. Mutta onhan kaunis viinipullo vaikka koristeen kera kiva ajatus, joten en todellakaan teilaa mielessäni sellaisia jotka alkoholia lahjaksi antaisivatkin. Ajatus on tärkein ja muistaminen mukavaa.

Kävin tänään Bodyshopissa ja extemporena päätin hankkia lahjat sieltä. Palvelu Joensuun Bodyshopissa on muuten ihan älyttömän hyvää ja tuotteet ihania -suosittelen kaikille!

Valitsin vartalovoiteen ja myyjä laittoi tuotteet vielä ihanasti sellofaaniin. Tuote käy myös herkälle iholle ja on tuoksultaan kuulemma aika neutraali, mutta tietyllä lailla ylellinen joten halusin lahjaksi sen. Pientä, mutta mukavaa.

Eetu sai diplomin <3
Eetu sai diplomin <3

 

Mitä mieltä itse olette lahjoista päiväkodin hoitajille/opettajille?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA