VIIKONLOPPUMATKA RIIKAAN

Tänä vuonna yllätys joululahja miehelle oli kahden hengen reissun hankinta Riikaan. Viime vuosi oli todella inhottava, joten ajattelin olevan kiva ajatus startata vuosi 2017 pienellä ulkomaanmatkalla.

Viikonloppureissu Riikaan suuntautui viime torstaista lauantaihin. Pisin aika 3½ vuoteen miehen kanssa kaksin, lapsi oli hoidossa mummolassa.

 

HOTELLI

hotellihuone

punainenmatto

riikanhotelli

rixwellelefanthotel

 

aamupala

hedelmiä

Tein ihan huippulöydön Black Fridayna ja bongasin tämän 4-tähden Rixwell Elefant hotellin sekä lennot älyttömän hyvään hintaan. Hotellin sisäänkäynnillä oli punainen matto, joka toi jo heti alusta asti hyvää kuvaa hotellista. Ensivaikutelma piti paikkansa ; henkilökunta oli erittäin ystävällistä, aamupala oli maistuva ja huone siisti.  Ainoa ihmetys oli se, ettei ilmastointi ollut päällä talvisaikaan, joka aiheutti sen ettei kylpyhuonetta saanut lämpimämmäksi. Kylpyhuone oli nimittäin todella kylmä hurr. Huoneessa oli myös riittävän iso safety box johon mahtui läppäri kaupunkireissun ajaksi.

Sijainti oli uuden kaupungin puolella. Linja-autolla ajeli n. 15minuuttia keskustaan.

 

KAUPUNKI

riikakaupunki

riikavanhakaupunki

riga

 

Riika kaupunkina oli aika pienen oloinen, ei lainkaan sellainen ”hitosti ihmisiä joka puolella apuva”. Mikäli kyltit olisi ollut Suomeksi, voisi monessakin uuden kaupungin kohdassa luullut meidän olevan ihan Helsingissä. Sanoisin melkein, että Helsingissä on enemmän hälinää kuin Riikassa.

Vanhan kaupungin puolella oli kaunista, voin vaan kuvitella miten nättiä siellä on kesäisin. Jalkakäytävät oli siistit ja kulkeminen ylipäätänsä helppoa lyhyiden välimatkojen takia. Taxit olivat edullisia ja linja-auto yhteydet kulki hyvin. Ostettiin lentoasemalta linja-autokortti niin ei tarvinnut säätää senkään kanssa. Taksi vanhasta kaupungista hotellille maksoi n. 8€, eli todella edullista.

Mikä kiinnitti huomioni, oli se ettei lapsille kaupungissa ollut oikein mitään. Ei ainoatakaan leikkipuistoa ja lasten liikkeitä oli todella vähän. Ei Eetulla olisi ollut mitään tekemistä.

Jossain verkkosivulla varoiteltiin töykeistä paikallisista, mutta sellaiseen ei kyllä törmätty. Saatiin peruskohteliasta palvelua joka paikassa ilman ongelmia.

 

NÄHTÄVYYDET

riikakirkko

patsasirvistys

mustapäidentaloriika

kirkkoriikassa

En ole koskaan mikään nähtävyyskreisi, mutta muutamat kuuluisat rakennukset käytiin katsomassa. Kirkon torniin pääsi hissillä josta oli aika komeat maisemat. Lippu oli 10€ johon kuului kirkon sisäpuolen sisäänpääsy. Kaikki nähtävyydet oli kivasti melkeimpä yhden aukion ympärillä.

 

RUOKA RIIKASSA

bidbadbagels

bigbadbagels2

bigbadbagels

 

Ruoka on se jota itse odotan reissuissa melkein eniten. Uuden maan maut, tunnelma ja kulttuuri. Riika on tunnettu monipuolisesta ravintolatarjoamastaan, joten odotuksetkin oli aika korkealla.

Torstaina kävimme hyvät arvosanat saaneessa Big Bad Bagels paikassa. Nimensä mukaan siellä tarjottiin erilaisia bageleita, mutta sen lisäksi listalta löytyi muutakin simppeliä syötävää sekä smoothieta ja jälkkäreitä.

Tilasin lämpimän naudanliha bagelin ja vaikka ensivaikutelma lättänästä leipäsestä ei aiheuttanut wow fiilistä, maku oli kuitenkin todella maittava ja täyttävä. Kyytipojaksi tilasimme smoothiet. Paikka oli aika pieni ja viihtyisä. Myös lapset oli huomioitu ja paikassa oli lasten leluja ja kivasti piirrustuksia seinällä.

tonnikala

Torstaina ei kaupungilla syöty muuta kuin bageli+kahvittelu, joten käytiin paikallisesta kaupasta pientä iltapalaa. Ehkä naurettavinta ikinä syödä ulkomailla purkkitonnikalaa, mutta ei tehnyt mieli mitään hiilaria enää joten tonalla menin haha! Riikassa oli muuten todella monessa paikassa saatavilla Smoothieta, ihan R-kioskin tapaisesta lähikauppoihin asti. Sille iso peukku, muutenkin ruokakulttuuri tuntui olevan terveellisempi kuin Suomessa.

 

pihviriikassa

meathuntersriga

 

Jos käyt Riikassa ja etsit hyvää pihvipaikkaa – Meat Hunters on THE paikka! Söin elämäni parhaan pihvin, naudan entrecote pihvin. Täydellinen mediumkypsyys, täydellinen rakenne, täydellinen maku ja lisukkeet kävi myös hyvin. Annos maksoi kaikkinensa n. 14€, Suomessa vastaavasta joutuisi pulittamaan varmaan lähemmäs 30€.

Meat Hunters sijaitsi aika lähellä Vanhan kaupungin aukiota lähellä nähtävyyksiä. Palvelu oli sujuvaa ja nopeaa. Tarjoilija suositteli pyynnöstäni mitkä lisukkeet pihvin kanssa kävisi yhteen ja onnistui siinäkin mainiosti.

tgifridays

Toinen ruoka perjantaina käytiin syömässä TGI Fridays burgeripaikassa. Jenkkiläinen tunnettu ketju jossa ei oltu ennen käyty. Annos oli ihan jäätävän kokoinen ja piti syödä puuskutellen ruoka loppuun. TGI Fridaysin hampurilainen oli kuitenkin mielestäni melko mauton, lisäksi kalliimpi annos kuin paikallisen ravintolan naudanpihvi…ei peukkua TGI:lle. Hampparin sisällä oli mozzarellatikkuja, cheddaria, suolakurkkua, punasipulia, pihvi ja salaattia.

 

kahvitriikassa

kakku

Molempina päivinä käytiin kahvilassa. Ensimmäisen kerran ostoskeskuksen, toisena päivänä pienessä paikallisessa. Hintataso oli leivoksissa ihan älyttömän halpa! Ylempänä olevassa kuvat koko setti maksoi alle 6€. Konditoriassa myytiin kokonaisia kakkuja alle 10€ hintaan, täällä kun pari palaa maksaa sen verran. Oi että, noita kun olisi voinut roudata matkalaukussa kotia nams.

Kahvi oli pienessä kupissa ja aika tujakan makuista.

 

hotellic

 

Kokonaisuudessaan reissu meni hyvin. Torstaina univelka verotti päivää aika paljon, mutta perjantaina sai enemmän kaupungista irti. Riika oli lähellä oleva, edullinen ja helppo kaupunkiloma kohde jota voin suositella pidennetylle viikonloppureissulle. Nimenomaan kaksin tai aikuisporukalla, perhelomana en Riikaa näe millään lailla. Ensimmäisenä päivänä vaan tuntui koko ajan, että jotain puuttuu kun lapsi ei ollut tuttuun tapaan mukana lentokentällä.

Eetu oli matkan ajan mummolassa ja siellä meni oikein hienosti. Ainoastaan yhtenä iltana hän kiukutteli mummillensa ”Mummo on ihan tyhmä, minulla on Äitiä ja Isiä ikävä” raivosi minimies kun ei halunnut nukkumaan. Soitettiin joka päivä, Eetu ei aina suostunut tulemaan edes puhelimeen haha.

Ehdottomasti halutaan joskus toistekin pidennetylle viikonloppureissulle kahdestaan. Talvikausi ei myöskään viikonloppureissulle ollut ajankohdaltaan otollisin huonon sään vuoksi. Seuraavan kerran viikonloppureissua voisi suunnitella syksylle, sitten joskus. Seuraava matka kuitenkin tulee olemaan perheloma Rodokselle jota odotetaan koko konkkaronkka jo kovasti.

Ostoksia tein Riikassa myös aikalailla ja niistä teen suosiolla ihan erillisen postauksen :).

 

Oletko käynyt Riikassa? Entäs perheelliset, oletteko käyneet puolisosi kanssa viikonloppureissussa kahdestaan?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

LAPSEN KANSSA TURKISSA KOKEMUS

Turkin reissu Sideen oli jo heinäkuussa, mutta jotenkin en saanut sopivaa draivia lomapostausten purkamiseen. Joten tässäpä kesäisiä kuvia ja kertomusta miten meillä meni Turkissa vajaa 3-vuotiaan lapsen kanssa. Pientä piristystä pimeään iltaan <3.

Lukija toivoi miulta vinkkejä mitä ottaa huomioon Turkin Sidessä, ylipäätänsä matkustaessa, joten toteutan tämän niin.

turkkiside

eeturannalla

uimaallasta

 

All inclusive tai vähintään puolihoito hotelli

Lapsen kanssa mielestäni ehdoton. Viime vuonna oltiin Budapestissa jossa meillä oli ainoastaan aamiainen hotellilla. Siinäpä sitten nälkäkiukkuiset aikuiset etsi naama norsun piipillä ruokapaikkaa ja kiva paikka kriteeri vaihtui hyvin nopeasti  ”iha sama kuha joku mistä saadaan ruokaa” paikaksi.

Turkin hotellimme oli ihan huippu! Henkilökunta oli mahtavaa ja lapsiystävällistä. Turkkilaiset oli ylipäätänsä lapsiystävällisiä eikä tullut sellaista oloa, että oltaisiin jotenkin haitaksi. Kaikki vanhemmat varmaan nimittäin tietää sen tunteen, kun kärräilee vaikka rattailla ja tuntee puukkoja selässä.

Ruuat oli monipuolisia, eivätkä onneksi liian tulisia. Taaperollekin löytyi paljon syötävää. Tosin joinakin päivinä ei maistunut kovin hyvin, mikä on helteessä ihan ymmärrettävää. Pieniä välipaloja kannatti myös kuljettaa koko ajan mukana.

Auringolta suojaaminen

Uidessa ja auringossa UV-puku oli must. Sekä uimahattu joka suojasi niskan ja pään. Hattu oli Reiman ja puku stadiumista. Eetu ei palanut laisinkaan lähes 40+ helteestä huolimatta. Auringolta suojasin myös aurinkorasvalla, mutta puku+hattu oli kuitenkin prio yksi.

Jos lapsi nukkuu rattaissa, niitä ei pidä missään nimessä peittää liian paksulla rätillä ettei pieni paahdu vaunuihin.

 

Nesteyttämiseen vinkki

Helteellä juominen on todella, todella tärkeää ja Eetulle ei välillä meinannut maistua juoma. Ostettiin smoothieta, mehujäitä tai jätskiä joka päivä. Yhdestä kojusta ostettiin teetä (joka oli kofeiinitonta) jonka sai liukenemaan kylmäänkin veteen. Sitä minimies joi mielellään.

eeturannalla2

leikkipuistoturkinside

minimiesturkissa

Uimiseen vinkki

Kellukkeet oli ihan huiput, mutta vieläkin hyödyllisempi oli uimarengas. Renkaan avulla uiminen onnistui myös isossa altaassa.

 

Rattaiden kanssa Turkin Sidessä ei ollut ongelmaa kulkea. Muutamilla teillä oli isompia nousuja, mutta nekin meni helposti. Ihan räppänävaunuilla kuten sateenvarjorattailla en ulkomaille kuitenkaan lähtisi, ihan senkin takia, koska vaunujen alaosaan mahtuu hyvin vesipulloja ja muuta tärkeää tavaraa. Eli reissuun must -kunnolliset rattaat.

 

Hygieniassa ei ollut valittamista. Rannat olivat siistejä, eikä kaduilla näkynyt epämääräisiä roskaällötyksiä. Turkissa ei myöskään ollut graffiteja,joita itse kammoksun. Myös wc-tilat oli siistejä, eikä sellaisia ”reikä lattiassa” systeemejä, mitä oli Istanbulissa monessa paikassa. Vauvan peppupyyhkeitä kuljetin joka paikassa mukana joilla oli hyvä pyyhkiä nassua, pöytää jne.

Kaupoissa lasten tarvikkeita näkyi myös olevan riittävästi. Hintataso sivusilmällä katsottuna vaikutti olevan vaipoissa ym suht sama kuin Suomessa. Joten suosittelen mieluummin säästämään matkalaukkutilaa ja ostamaan myös paikan päältä.

leikkirannalla

rusinatrannalla

 

Lastenvaatteita ostin vain pari ostoskeskuksen paikallisesta lastenvaatekaupasta ja hinnat olivat todella edullisia. Valikoimassa oli printtihirviöitä, mutta myös jonkinverran simppeliä johon luonnollisesti itsekin kallistuin.

Leikkipuistoja bongattiin Sidestä muutamia. Tosin laitteet olivat niin kuumia, ettei suurimmassa osassa voinut edes olla.

Rannalla leikittiin suurimmaksi osaksi hiekassa, koska aallot oli ihan hervottomia.

Eetukin tykkäsi ihan todella paljon ja vieläkin hän höpöttää ”siellä ulkomailla oli vetiliukumäti ja minä latkin. Titten työtiin lavintolatta ja uitiin ja ja”. Toivottovasti ensi vuonnakin päästään reissuun. Lapsen riemu oli ihana nähdä kohteessa <3

Kokemuksemme matkustaessa Turkin Sideen lapsen kanssa oli siis todella, todella positiivinen! :). Suosittelen ehdottomasti Turkin Sideä lapsiperheille. Toivottovasti tästä on muillekin matkasuunnittelijoille hyötyä!

 

rannallab

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA/ INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA