TIMMITÖN TAMMIKUU

Miksi juuri tammikuussa on se yleisin aika aloittaa parempi elämä? Talvi pimeimmillään, päivät tuntuvat pitkältä ja kuukaudessakin on 31-päivää.

Kun luen omia vanhoja blogitekstejäni tammikuilta, huomaan itsekin käyttäytyneeni monesti tammikuisin ”nyt rotia perkele”.

 

 Dodiin, nyt perse rusinaks, niinkuin Juha Tapio sanoi Vain Elämää-jaksossa. Tänään siis alkoi kyykkyhaaste + ruokavalioremontti.  Dietin starttaus postaus tammikuu –14

Haluan yrittää jeesiä ja potkia muita (ja myös itseäni) persauksille, joten aloitan MOTIVAATIO MAANANTAI- Postaussarjan! Motivaatio Maanantai postaussarja tammikuu-15

käsipainot

sali

fruits

 

Tässä tammikuussa on jotenkin eri fiilis. Sokeri ja leipäkoukku on jäänyt päälle ja monena päivänä olo on ollut kaikkea muuta kuin Fit Mama. Salitreeniä olen tehnyt joo, mutta jotenkin niistäkin puuttuu nyt tietty buusti ja hohto. Tuntuu vain pakkosuorittamiselta ja pitää miettiä joka kerta mitä siellä oikein tekisi. Olisi vissiin hyvä pitkän ajan jälkeen miettiä oikeasti joku runko mitä noudattaisi X-aikaa. Jospa se toisi uutta intoa.

Olen jotenkin kesäisin ja syksyisin paljon motivoituneempi liikkumaan. Silloin hölkkä maistuu, nyt en edes muista millon olisin viimeksi vetänyt kunnon hölkkälenkin… Tammikuussa pitää pelätä liukastumista, kun en ole yllärillä saanut aikaiseksi hankittua talvijuoksukenkiä.

Hölkän sijaan olen kävellyt aika usein. Minä, joka ennen vihasi kävelemistä! Kävin viikonloppuna ystävän kanssa juorukävelemässä ja hällekin juuri kerroin, miten miun on pitänyt opetella niinkin yksinkertainen asia, kuin kävely ilman musiikkia. Aikaisemmin oli pakko hölkätä niin paljon kuin jaksoin ja aina mp3 korvilla. Muuten tuntui vaan laiskottelulta, eikä liikunnalta ollenkaan. Nykyisin olen oppinut nauttimaan myös reippaista kävelylenkeistä ja nilkkapainoilla saa myös pientä lisäbuustia.

kaakao

kävely

vohvelit

 

Tammikuussa olen todellakin herkutellut enemmän kuin pitkään aikaan…toisaaltaan tuntuu kovin vapauttavalta, kun on ollut itselleen niin tiukka niin pitkään. ”Ei arkisin herkkuja ikinä hyi hitto yäks siitä lihoo” jne.

Olkoon vaikka tilapäinen mielenhäiriö tai mitä ihmettä, mutta TIMMITÖN Tammikuu eikä edes ahdista. Tällä mennään toistaiseksi.

 

Vaihteleeko siun motivaatio ruuan/liikunnan suhteen vuorokauden aikojen mukaan? Elätkö TIMMI vai TIMMITÖNTÄ tammikuuta?

 

JOTAIN UUTTA LIIKUNTAA!

Pähkäilin jonkin aikaa sitten aloittaisinko jonkun uuden harrastuksen. Kuntosali ja lenkki alkaa kyllästyttää. Entinen ilofiilis tuntuu välillä vaan suorittamiselta.

Nyt tein jopa jotain konkreettista :

forever10kerrankortti

Ostin Forever kuntoklubille 10 kerran kortin!

Jee ihan huippua, vuosia sitten tein samallalailla, että ostin 10 kerran kortin ja kävin silloin tällöin jumpissa. Foreverilla on myös lapsiparkki, joten mikäli miehen iltavuoroviikolla tulee hinku päästä jumppaan, se onnistuu.

Ajatuksena on käydä silloin tällöin, ehkä kerran viikossa. En halua tunkea arkiviikkoihin liikaa ohjelmaa, joten juuri silleen miten itsestä hyvältä tuntuu.

Ja sitten toinen asia ;

uuttaliikuntaa

Minä JOOGASIN viime viikolla! Minä, joka Pilatestunnin jälkeen oli niin turhautunut, että lähdin heti juoksumatolle tunnin jälkeen, Tein kotijoogaa youtubesta ja hitsi, se oli aika rentouttavaa. Näin sitä ihminen muuttuu ja kasvaa kokeilemaan uusia juttuja. Aika siistiä.

Voisin kokeilla muutamia eri jooga (vai yoga hienosti sanottuna) ja tehdä blogin puolellekin amatöörin arvostelun niistä.

Kivaa, että saan edes jotain uutta sisältöä elämään ja arkeen hihi.

urheiluliivit

Mitä uutta liikuntaan/treeniin/hyvinvointiin liittyvää olet viime aikoina tehnyt? Jos Forever ryhmäliikuntatyyppejä löytyy sieltä, voitte suositella mitä miun ainakin kannattaisi kokeilla 🙂

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA