Testissä Fisher-Pricen leluja!

Monella on jo alkanut vuosittainen ”mitä ostaisi lapselle joululahjaksi” mietintä. Lelua on jos jonkinlaista hyllyt pulleana, mutta niitä ei valitettavasti pääse testaamaan ennen osto päätöstä. Tai sitten on sellainen tilanne ettei lasten lelut kiinnosta hölkäsen pöläystä, mutta joku lahja olisi kummilapselle keksittävä.

Nyt kun Eetu alkaa olla siinä iässä, että hän osaa jo leikkiä,  ja tehdä leluilla muutakin kuin paukuttaa lattiaan, on lelut alkanut kiinnostaa itseänikin enemmän. Leikkiminen on lapsille todella tärkeää ja siinä oppii monia taitoja. Luovuus, mielikuvitus ja sorminäppäryys pääsee valloilleen leikkiessä. Pääsin yhteistyön merkeissä testaamaan kolmea erilaista Fisher-Pricen lelua, joten tässä teille Tiina & Eetu testaa leluja-postaus! Toivottovasti tästä on teille hyötyä!

Ensimmäisenä koe-kaniini lelu oli Fisher Price palikkatorni.

Fisher-Price Rock-a-stack

IMG_7145

 

Ikäsuositus: 6kk-36kk

Tornissa on 5 erilaista rinkulaa, jokainen eri värisiä. Olen jo aikaisemminkin yrittänyt opettaa pikkumiehelle eri värejä ja väriopetusta olen tehnyt myös noiden rinkuloiden avulla. ”Kato KELTAINEN rinkula, ooo tässä on VIHREÄ rinkula jne”. Annan vaikka kaksi eri vaihtoehtoa ja pyydän Eetua antamaan niistä toisen ”Anna Äitille sininen rinkula”, monesti hän on antanut oikean värisen. Tälle Mammalle siitä tulee pieni, iso ilo. Olen osannut edes jotain opettaa :)!

Päällimmäinen rinkula toimii myös helistimenä. Lelu on kokonaan muovia, joten se on helppo tarvittaessa myös pestä. Jos vaikka pikkumies/pikkumimmi löytää jostain kyniä ja töhrii lelut. Onneksi näin ei vielä ole meillä käynyt, pitää varmaan koputtaa puuta.

Lelussa opetellaan laittamaan rinkuloita keppiin ja ikäsuositus alkaakin jo puolivuotiaasta eteenpäin. Pienempi vauva kiinnostuu luultavasti nimenomaan kivoista väreistä, kun taas vähän isompi alkaa harjoitella pujottamista.

IMG_7180

 Parasta lelussa:

– Voi opettaa lapselle värejä rinkuloiden avulla

– Yksinkertainen, mutta tehokas : Eetu tiesi heti miten leikkiä ja malttoi harjoitella paremmin rinkuloiden pujottamista verraten toiseen meidän samankaltaiseen leluun

Tässä video lelusta:

KLIK

Toisena kokeiltiin lentokone lelua, eli

Little People: Lil’movers Airplane

 

IMG_7152

Ikäsuositus: 1-5 vuotta

IMG_7159

Muutamasta blogista olen lukenut Little People hahmoista, mutta livenä en niitä ollut aikaisemmin nähnyt. Hahmot on miusta jotenkin todella söpöjä! Noitä voisi ruveta keräilemään Eetulle enemmänkin. Lentokapteeni on tutkitusti pesukoneen kestävä kun eräs pikkuherra oli tiputtanut sen pesukoneeseen, eikä tää Mamma ollut huomannut sitä :D. Eli kestävyys ;tsek!

Hahmojen lisäksi pakkauksessa tuli mukana matkalaukku, koneen toinen siipi, selkeät ohjeet sekä paristot.

IMG_7163

Lentokoneesta kuuluu erilaisia ääniä. Kun lentokonetta liikutti lattialla kuului laulu, sekä kun lentokoneen sisällä oleviin istuimiin laittoi hahmoja, soi lentokoneen ääniä. Eetu tykkäsi kovasti laittaa hahmoja istuimiin. Lennättämistä hän ei vielä osannut, mutta sen sijaan hän työnsi lentokonetta lattialla ”prm prm”. Lentokoneen nappulat on myös poitsun suosiossa ja niitä hän usein rientää aamuisin painamaan kun olen ottanut hänet pois pinnasängystä.

Kone on myös mamman silmää miellyttävä. Sopivasti värejä, mutta ei liikaa. Kone tuntuu kädessä jykevältä, ei sellaiselta laaduttomalta kevyeltä muovihäkkyrältä. Ja nuo ukkelit, niin söpöjä!

Lelulla voi ainakin harjoitella matkustajien laittamista lentokoneen kyytiin, lentokoneen lennättämistä, kuunnella eri ääniä ja ukkeleilla voi toki leikkiä muitakin leikkejä.

IMG_7158

Ja jos äänet alkaa aikuista ärsyttämään; pohjassa on virtakytkin.

 

Parasta lelussa

– Eetu tykkäsi eniten laittaa ukkeleita istumaan koneeseen ja kuunnella ääniä. Kun ikää tulee lisää, hän osaa sitten leikkiä myös muuten, kuten lennättää konetta.

– Ukkelit <3!

Tässä video lelusta:

KLIK

Viimeinen, mutta ei vähäisin testattava oli

Little People City Skyway

IMG_7147

 

Ikäsuositus: 1½ – 5-vuotta

IMG_7221

Tästä lelusta mie olin varmaankin vielä innostuneempi kuin Eetu! Olen leikkinyt vastaavanlaisella lelulla noin parivuotiaiden kanssa ja muistan kuinka onnellisena he siitä olivat. Ikäsuositus tässä on 1½ vuodesta eteenpäin, mutta siitä huolimatta Eetu osasi laittaa autot huristelemaan. Lelun korkeus on 90cm, eli se on kuitenkin meidän minimiehelle tässä vaiheessa pikkuisen liian korkea. Eetu oli niin suloisen näköinen kun yritti kurkottaa lelun yläosaan, hih.

Tämä Little Peoplen versio on monipuolisempi kuin sellaiset perusmallit. Lelussa on yksi lähtöpiste, mutta kolme erilaista liukumäkeä! Perusmalleissa on vaan yksi uloskäynti, mielestäni on kivaa että on vaihtoehtoja. Yhdessä niistä on hyppyrikin! Auton ajosuuntaa voi vaihdella ramppien avulla joko itse, tai laittaa vaan auton laskemaan liukumäkeä ja katsoo yllärinä mihin liukumäkeen se lähtee. Kolme eri liukumäkeä -kolme eri ulos tulo paikkaa!

Autot tuntuu kädessä sopivan kokoisilta ja Eetu onkin päristellyt niillä myös muissa leikeissä. Hän tulee myös monesti käsi ojossa näyttämään autoa ”prm prm”.

IMG_7222

Lelu piti koota itse ja nakitin Tuomaksen siihen hommaan. Hän kertoi kokoamisen olevan sitten ihan iisiä, kun oli huomannut lelun osissa numerot. Ohjekirjassa oli numero järjestyksessä mihin mikäkin osa piti laittaa. Lelu on muovista huolimatta jykevä, koska palaset on kiinnitetty ihan ruuveilla. Jykevyys on jo ollut koetuksella kun Eetu on heiluttanut sitä -eikä lelu ole kaatunut.

Liukumäkien lisäksi lelusta löytyy kivoja yksityiskohtia. Liikennevalot, jotka vaihtuvat nappia pyöräyttämällä. Isompi lapsi voi harjoitella odottamista kun vihreän valon syttyessä saa luvan ajaa ja pienempi saa harjoitettua sorminäppäryyttä nappia kääntäessä.

IMG_7224

 

Parasta lelussa

– Monipuolisempi  ja mielenkiintoisempi kuin perus autotalli kolmen eri liukumäen ansiosta

– Lelu kiinnostaa varmasti monen ikäisiä, eli käyttöikä sillä on huomattavasti pidempi kuin esim. palikkaleluilla.

Tässä video lelusta:

KLIK

Kaikista lempparein lelu noista oli ehdottomasti autotalli! Se on vaan vielä pikkaisen liian iso Eetulle, joten laitan sen hetkeksi jemmaan ja annan sitten kun hän on pikkuisen kasvanut pituutta lisää.

Kiitos Fisher-Pricelle leluista! Omat joululahja miettimiset lelujen suhteen on nyt ratkaistu.

Onko teillä  lasten joululahjojen hankinnat mallilla?

yhteistyössä Fisher-Price