Edulliset talvikengät Taaperolle!

Nyt on taas se aika vuodesta kun joutuu pähkäilemään mitä pukea ulkoilua varten Taaperon päälle. Ei sen puoleen, lapsen kanssa tuntuu olevan ympäri vuoden miettimistä mitä tänään puettaisiin. Suomen keli on vaan niin saatanasta.  Välillä sataa, välillä paistaa ja välillä on kylmä kuin Siperiassa.

Talvikenkinä meillä on nahkaiset ja lämpimät kenkulit, joissa on jonkintyyppinen veden hylkiminen, mutta vedenpitävät ne eivät ole. Tällä viikolla ilma oli niin kumma, alkuviikosta oli lunta ja pakkasta, loppuviikosta märkää x 100. Hain Eetun hoidosta ja kotona huomasin hänen sukkien olevat ihan lits märät. Tulipa paska mutsi fiilis, että voi hittolainen kun en osaa edes varata oikeanlaisia kenkiä lapselleni.

vikinglastenkengät

viking4

viking1

Otettiin viikonloppuna heti opiksemme ja bongasimme sopivasti Prismasta Viking-merkkiset talvikengät. Oltiinkin sovitettu niitä Eetulle pari viikkoa takaperin jolloin jätimme ne kuitenkin jostain syystä hyllyyn. Kerrankin meillä kävi tsäkä ja kenkulit oli vieläkin alessa, 39,90€.

Kokeiltiin ensin minille mustia versioita ja suu pysyi mutrussa. Maanittelin häntä kävelemään ympäriinsä ja kysymykseen ”haluatko nämä kengät” mini vaan kohautti olkapäitään. Pari viikkoa takaperin kun kokeilimme limenvihreitä saappaita niin hän juoksi ympäri kauppaa kälätellen. Laitettiin mustat ja limet kengät vierekkäin ja kysyttiin kummat hän haluaa. Vastaus oli sanomattakin selvä ja limet päätyi minin viereen eikä hän suostunut niitä laitettavan edes kärryn puolelle. Heti maksun jälkeen Eetu sai kengät jalkaan ja voi sitä onnea kun hän pääsi ekan kerran testaamaan kenkiä lätäkköön 😀 <3. Paskat siitä onko musta tyylikkäämpi asukokonaisuuden kannalta, lapsen onni on jotain niin ihanaa. Tulkoon sitten niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kenkien väristä. Ja onhan tuo väri niin herkullinen, erottaa kaukaa missä mini juoksee.

IMG_9806

IMG_9799

IMG_9816

Pipoa Reima / Haalari Polarn o pyret / Hanskat Jonathan / Kengät Viking

IMG_9814

Kengät ovat vedenkestävät joten puhdistuskin on tälläisillä rönttäkeleillä helppoa kun Vikingit voi heivata suoraan hanan alle huuhdeltavaksi. Sisällä on lämmin vuori joten pikkupakkanenkin menee iisisti ilman villasukkia. Otimme tarkoituksella reilumman koon, ei ole miun mielestä mitään järkeä ottaa just sopivia -nehän ovat hetkessä pieniä!

Eetun kuulumisista muuten, meillä on ensi viikolla 2-vee neuvola ja vähän jänskittää miten meidän kirppu on  kasvanut. Muistatte varmaan toissakesäisen kasvukyttäyksen.  Minimies täytti jo syyskuussa 2-vuotta, mutta lääkäriaikoja on aika nihkeästi täällä saatavilla. Eipä siinä, Eetu on ollut kaikenpuolin terve joten ei mitään överisyytä hätäilyyn ole.

Hankittiin muuten miun kameraan uusi putki joka on manuaali tarkennuksella, joten älkää ihmetelkö jos osassa tarkennus on hieman missä sattuu haha. Mutta mie harjoittelen! Mielenkiintoista oppia ihan ite kuvaamaan, eikä luottaa vain automaattiasetuksiin.

 

Millaisia talvikenkiä teidän lapsilta löytyy?

ÄITI AUTA!

Olin lapseni ja kummipoikani kanssa leikkipuistossa. Huomasin lapsen joka kiikkui apaattisena kännykkä kädessään. Samaan aikaan hänen Äitinsä istui puiston penkillä ystävänsä kanssa ja kummatkin räpläsivät samalla kannettavaa tietokonetta. Juoksentelin Aku 4-veen perässä samalla vahtien mitä oma lapseni puuhailee. Sivusilmällä katsoin samalla jatkuuko kanssapuistoilijoiden meininki samana.

Pojat laski kilpaa liukumäkeä, kikattelivat leikkien eri puolella puistoa. Tyttö jatkoi puhelimen räpläämistä potkien samalla maata. Lapsi nousi ja lähti etenemään kohti kiipeilytelinettä. Hän leikki siinä hetken, kunnes meni ihan ylhäälle ja huomasi ettei osaa laskeutua pois. ”Äitiii tuu auttamaan”. ”Äitiii!”. Ja Äiti jatkoi tietokoneensa naputtelua. ”Äitiiiii tuu jo, en mie uskalla!”. Nainen nosti katseensa koneelta. ”Kyllä sie osaat, nosta vaan se jalka taakse ja tuu alas!” ja hän jatkoi kaverinsa kanssa juttelua, pyytäen samalla toista lastaan auttamaan.

Uskomatonta. Jos lapsi, olkoon sitten 1, 3, tai vaikka kuten esimerkkilapsi n. 10-vuotias pyytää vanhempiensa APUA ja läsnäoloa -sitä todellakin pitää hänelle antaa!

TP5D4280

TP5D4286

TP5D4221

TP5D4223

 

En ole aina itsekään ollut mikään pyhimys, vauvavuoden aikana puhelin eksyi liiankin paljon käteen, mutta lapsi menee silti AINA ensisijalla. Kun lapsi pyytää apua, sitä annetaan. Kun lapsi pyytää leikkimään, leikitään.

Äitinä -ja ihmisenä muutenkin olen aikamoinen höperö ja nautin ihan hemmetisti siitä, kun lapseni on nyt siinä iässä että hänen kanssaan voi leikkiä ja tehdä muutakin kuin koomata lattialla lukien kirjoja. Osallistun, riehun, juoksen, liu’un liukumäkeä, leikin kivillä ”lisää kukkakaalia nam” -leikkiä. Heittäydyn välittämättä siitä näytänkö tai kuulostanko typerältä. Jos lapseni haluaa leikkiä ihhahhaata keskellä puistoa, me leikitään. Jos lapseni haluaa vielä viidennenkymmenennen kerran tehdä Äidilleen leikisti nakkeja hiekasta, miehän syön leikisti ne nakit. Ja jos lapsi pyytää apua, totta kai häntä autan!

Mielipiteitä?

Vanhemmat. Osallistukaa. Jättäisitkö tietokoneesi kotia ja sen sijaan nautit lapsesi seurasta?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa