Helppo keppijumppa kotipihassa!

Moikka! Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, tässä postauksessa näytän helpon keppijumpan jota vääntelen monesti lapsen  leikkiessä pihalla. Tälleen talvella on kiva saada jotain hyötytekemistä ulkoillessa, ei tuu kylymä ja saa samalla treeniä :).

Käytän ihan pihaharjaa, varsinaista jumppakeppiä ei siis tässä tarvitse. Toistomääriä ja treenin kestoa en ole koskaan tarkkaan näissä kyyläillyt, mutta hyvät määrät on esim. 3 x 10-12 toistoa.

Ensimmäiset liikkeet tekee hyvää yläselkä-hartia jumeille ja jalkaliikkeissä myös kädet ovat mukana.

Keppikierto

Ota leveä ote harjan molemmista päistä. Vie kädet suoraan eteenpäin ja pyöräytä vinosti edestä toiselle sivulle. Liike käy ihanasti yläselän jumeihin joita vauvan kantelu ja imetys juntturoittaa. Toista kummallekin puolelle.

Kulmasoutu 

Tee kulmasoutu harjanvarrella. Koukista polvia ja vie peppua hieman taakse. Ota kepistä kiinni ja liu’uta keppiä reisiä pitkin ja keskity ettei kyynärpäät lähde sojottamaan sivulle. Purista lapoja yhteen.

Soutu eteen

Vähän niinkuin kulmasoutu, mutta tässä seistään suorassa. Vie kädet suorana eteenpäin ja vedä taakse. Purista lapoja yhteen.

Jaloille teen lähes aina nämä kaksi liikettä jossa tehdään myös samalla ylävartaloa.

Kyykky+kepin nosto.

Laita harjanvarsi selän taakse, n. lapojen kohdalle. Kyykkää ja ylös noustessa nosta kädet samalla ylös.

1 jalan kyykky ja heilautus

Tämä on ihan miun lemppari! Laita toinen jalka eteen ja toinen taakse. Kyykkää alas, katso ettei polvi ylitä varvaslinjaa. Heilauta samalla keppiä ylöspäin taakse. Tekee gutvavaa pepulle ja yläselälle samassa liikkeessä.

Kikkailen liikkeitä välillä fiiliksen mukaan, yhden jalan kyykkyä voi varioida luistelukyykyksi, eli vie takajalan sivulle ristiin. Myös sellainen on tehokas, että takimmaisen jalan potkaisee eteen kun kyykkää.

Kivaa viikon alkua  <3.

Lue myös : Vaunujumppaa

Nopea 4 liikkeen kahvakuulatreeni

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

10 MINUUTIN KÄSITREENI

Keksin postausidean, jossa testaan youtubessa olevia lyhyitä kotijumppia. Ensimmäisessä osassa testasin 15-minuutin treeniä ja tällä kertaa luvassa 10-minuutin käsitreeni.

Yleensä kotitreenit ovat alavartalo painotteisia, kuten kyykkyjä yms, mutta tässä harjoitetaan ainoastaan yläkroppaa. Itselläni työaikana yläkroppa oli jumissa istumisesta, nyt vauvavuotena imetyksestä ja vauvan kantamisesta. Siitäkin syystä yläkropan lihaskuntoa pitäisi harjoittaa, että jaksan kannatella paremmin. Tässä harjoituksessa eniten kyytiä sai olkapäät, mutta myös ojentaja, rinta, hauis ja selkä harjoitettiin. Käytin 2kg käsipainoja ja niilläkin sai kivasti poltetta tuntumaan olkapää liikkeissä.

* Treenin kesto 10-minuuttia

* Tarvitset käsipainot (tai vaikka täytetyt vesipullot jos et omista painoja)

* Selkeä opastus englanniksi

* Lemppariliike makaamalla tehty liike selälle

*Lopussa venytykset ja itselleni uusikin liike mukana

Tykkäsin kyllä tosi paljon! Tätä olen tehnyt useamman kerran ja ehkä noloa myöntää, mutta kyllä 2kg punteillakin tehtynä meni tällä mammalla paikat kipeäksi. Viime viikolla tein sellaisen setin, että ensin tein tämän 10-minuutin käsitreenin ja heti perään 15-minuutin koko kropan treenin. Seuraavana päivänä tuntui pientä lihaskipua, ihanaa -sitä on ollut ikävä <3.

Kannattaa kokeilla, aikaakaan ei mene kuin kymppi minsa joka jokaisella on aikaa repiä päivästä irti ja heti sen jälkeen on paljon ryhdikkäämpi olo. Jos et omista käsipainoja, täytä kaksi 1,5 litran vesipulloa ja tee niillä.

Jumppailoa!

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA