NOPEA 4 LIIKKEEN KAHVAKUULATREENI

Viikonloppu lusittu ja herkkuja nassutettu. Maanantai ja takaisin rotiin, joten eiköhän starttailla se kahvakuulatreenillä!

Kahvakuula on kotona yksi lemppari välineeni, jolla teen usein myös kuntosalin puolelle treeniä. Viikonlopun jälkeen halusin starttailla kroppaa viikkoon helpolla, mutta tehokkaalla 4 liikkeen kahvakuulatreenillä joka herättelee koko kroppaa.

4liikkeenkahvakuulatreeni

 

 10 kertaa Heilutukset

10 kertaa Kyykky+veto

5 kertaa per puoli Kyykky+ olkapäätyöntö

10 kertaa Kulmasoutu kahvakuulalla

4 kierrosta mahdollisimman nopeasti tehtynä. Liikkeestä vaihdetaan toiseen, eli ensimmäistä liikettä 10 toistoa, sen jälkeen toista, sitten kolmas ja sitten neljäs.

Salilla oli tällä kertaa toinenkin treenari, joten en kehdannut puhua mitään videolla haha!

kahvakuula

Pirtsakkaa treeni -ja muutenkin viikkoa sinne <3.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

KESÄINEN KAHVAKUULATREENI!

Muutama lukija esitti toiveen tehdä postausta kahvakuulatreenistä. Ennen FitFarmin Liteä en ollut pahemmin kahvakuulaillut, mutta ohjelman aikana kuula osottautui todella monipuoliseksi ja helpoksi treenivälineeksi. Kahvakuulatreenin voin suorittaa missä vaan, ulkosalla on ihana treenata kun saa samalla raitista ilmaa.

Kahvakuulia on eri painoisia ja itselläni on tällä hetkellä 8kg. Kuulan ei pidä olla liian pieni, eikä liian iso, jotta treeni menee kunnolla perille. Suosin supersarjoja, eli jossa tehdään kaksi eri liikettä heti peräkkäin.

Vetäisin treenin eilen ulkona auringonpaisteessa ja vedin hatusta ohjelman, joka osottautuikin monipuoliseksi joten tässäpä se!

 

0P4A0442

0P4A0439

0P4A0451

Sumokyykky pompulla + SJMV maastaveto superina

3 x 15 toistoa

Kyykkää kahvakuula kädessäsi mahdollisimman alas, jalat leveällä ja jalkaterät hieman sivulle kääntyneenä. Pidä keskivartalo tiukkana. Pomppaa kyykystä voimakkaasti ylös ja kyykkää takaisin alas. Tee kyykky ja SJMV superina, eli kun olet tehnyt 15 pomppukyykkyä, tee 15 SJMV.

Liu’ta kahvakuulaa hieman yli polvien, vie peppu pitkälle taakse ja älä anna selän mennä notkolle. Liikkeen pitää tuntua takareisissä. Vie pyllyä enemmän taakse jos liike ei tunnu.

 

0P4A0435

Sivuvatsat

3 x 15 toistoa. Ota kahvakuula käteen ja liu’uta kättä n. polvitaipeen kohdalle. Nouse takaisin ylös.

 

0P4A0460

0P4A0464

0P4A0473

Etuviparit + Pystysoutu superina

 

3 x 15 toistoa

Olkapäille kyytiä! Ota kahvakuulan ”juuresta” kiinni kaksin käsin ja heitä kädet suorana eteen suurinpiirtein silmien korkeudelle, hieman allekin itseasiassa riittää. Itselläni on kuvassa liian ylhäälle vedetty kädet. Pidä hyvä ryhti, älä lähde heijjaamaan selällä lisää vauhtia. Jos liike tuntuu liian raskaalta, tee toistoja vähemmän.

Heti perään pystysoutu. Kädet sivulle, keskity liikerataan; 1 ylös ja hitaampi lasku alas.

 

0P4A0508

0P4A0519

Hauiskääntö + ojentaja

 

3×15 hauista ja superina niin monta ojentajaa kuin jaksat.

 

Pidä kyynärpäät kyljissä kiinni ja tee hauiskääntö. Nosto nopeammin ja lasku hitaammin. 15 toiston jälkeen keikauta kuula pään yläpuolelle ja tee niin monta ojentajaa kuin jaksat. Pidä kyynärpäät suorana, älä anna niiden levahtaa sivuille, laske kuulaa alas ja ylhäällä puristus.

 

Tein treenin eilen ja voin kertoa, että tuntui! Se joka sanoo, että treenatessa on nättiä, voi tulla katsomaan näitä miun apinanaamakuvia :D. No pärstästä viis, kunhan liikkeet niissä näkyy!

 

Teetkö itse treenejä kahvakuulalla? Jos on heittää lempparikombo liikkeitä, viskaapa kommentilla :)!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa