TIINAN JA MIINAN JOULULAHJAT

Olin ollut tänä(kin) vuonna kiltti ja joulupukki muisti minuakin. Kerroinkin blogissa, ettei ostettu vauvalle yhtään joululahjaa. Miina sai kuitenkin lähipiiriltään joululahjoja, varsinkin miun sisko oli vallan höyrähtänyt hih. Tässä esittelyssä miun ja vauvan joululahjat!

Omat lahjat

Balmuirin vartalovoide tuoksuu ihanalta ja mainospuheensa lunastaa täysin; imeytyy helposti ja tuoksuu hyvältä <3.

Olen halunnut oikeita helmikorviksia jo pitkään ja joulupukki toi sellaiset <3. Kivat vähän erilaiset, eikä basic napit. Nappikorviksia käytän arkisin aina, joten kivaa saada roikkumalliset joita voi käyttää juhlissakin.

Iittalan tuikkukippoja meiltä löytyy entuudestaan, mutta harmaata ei. Käypi oikein mainiosti joukon jatkoon. Olohuoneen seinä on harmaa, joten mätsää kivasti siihenkin.

Tähän asti olen käyttänyt enimmäkseen miehen kuulokkeita, mutta sain nyt ihan omat. Hopeinen, kaunis sävy ja musiikki jympsyttää todella kivasti. Parasta lenkillä kuunnella Spotifyta ja hölkytellä.

Calvin Kleinin musta tupsupipo on ihana! Miulla on aika pieni pää, joten monesti pipot jää sellaisiksi oversize lölleröiksi. Tämä on malliltaan siro ja istuva.

Noiden lisäksi sain Miinan yhdestä kuvasta tehdyn taulun ja yhteisiä lahjoja tuli muutamia.

Vauvan lahjat

Baby Ugit on niin söpöt! En kestä <3. Tekisi niin mieli Eetullekin Uggeja, mutta en kyllä varmaan raaski.

Ensinukke joka nimettiin Maijaksi. Nukke on samalla helistin ja Baby björn merkkinen, tosi kiva ja Miina tykkää. Toinenkin lelu on helistin, joka kilkattaa todella hyvin. Tuolla sain viihdytettyä vauvaa automatkalla kerran.

Newbien tunika, body ja housut, sekä hm:n parit sukkikset ja villamekko <3.

Tommy Hilfigerin parit söpikset sukat sekä sukkahousut <3.

Pentikin lautanen. Kohta kiinteitä pitäisi aloitellakin, niin neidillä on ikioma lautanen eikä vaan veljen vanhoja.

Miina sai myös 50e joka laitettiin säästöön.

Oikein kivoja lahjoja ja vaikka näin aikuisena lahjojen antaminen on melkeinpä kivempaa kuin saaminen, niin kyllä ne mieluisat tavarat piristää kovasti mieltä.

Kivaa viikonloppua <3. Saitko itse joululahjoja?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

EN OSTA VAUVALLE YHTÄÄN JOULULAHJAA

En osta vauvalle yhtään joululahjaa.Miinan ensimmäinen joulu ja hän täyttää aattona 4-kuukautta. Esikoisen aikaisia vauvaleluja meillä on reilusti ja Miina on saanut lahjaksi muutaman kun syntyi. En ole ostanut hälle itse yhtään lelua. Vaatteita hankin minimimmille muutenkin, joten vaikka niitä ostaisin, ei ole järkeä paketoida vaan otan suoraan käyttöön. Ostomania lapsille on muutenkin ihan älytöntä…Olen ihmetellyt facebookryhmien keskusteluita joissa mammat kertoo hankkineensa lapsilleen monella sadalla eurolla lahjoja. Kukin tavallaan, mutta tavarapaljoutta on muutenkin ja sukulaisilta (ts. joulupukilta) paketteja tulee muutenkin.

Päädyttiin siihen, ettei hankita yhtään joululahjaa vauvalle. Ei leluja, ei vaatteita, ei mitään tavaraa. Miinalle tärkeintä on vanhempien pusutukset, mussutukset ja syli.

Tavaran sijaan avataan vauvalle oma rahasto johon laitetaan ensitalletus 200e sekä jatkuva säästö pienellä summalla päälle. S-pankissa on kätevää kun jatkuva säästö voi olla minimissään 10e. Summaa voi sitten muutella suuntaan jos toiseen kunhan menen takaisin työelämään.

Säästäminen lapselle on panostus hänen tulevaisuuteensa. Olen ikuisesti kiitollinen omalle isälleni, joka perusti minulle aikoinaan useita eri rahastoja ollessani lapsi. Siitä tuli hyvä pesämuna, eikä miun ole ikinä tarvinnut ottaa mitään lainoja, paitsi asuntolaina.

Esikoisella on säästövakuutus, mutta jatkuva säästö meni pankin vaihdoksen myötä jotenkin plörinäksi, joten samalla avataan hänelle oma rahasto.

Ostatko itse vauvalle joululahjaa? 

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA