Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruuat

Kirjoitin viikko sitten säästökuukauden  ensimmäisestä kauppareissusta ja sain toiveen kertoa, mitä ruokia kyseisistä aineksista tehtiin. Tässä meidän säästökuukauden ensimmäisen viikon lounaat sekä päivälliset!

Jauhelihakiusausta

Jauhelihawokkia

Nuo kaksi tein samana päivänä ja oli kyllä kivan tehokkaasti; toinen ruoka valmistui hellalla ja toinen uunissa. 700g jauhelihan paistoin, valutin rasvat ja jaoin kumpaankin ruokaan puolet. Normaalikuukausina per ruoka meillä on yleensä enemmän kuin 350g jauhelihaa, mutta tuo määrä riitti kyllä vallan mainiosti. Pitää jatkossakin tehdä tuolla lailla. Jauhelihakiusaus oli perinteinen perunasipulisekoitus+2 purkkia kermaa, jauheliha ja sitten pilkoin pari porkkanaa sekä hieman surruuttelin wokkivihanneksia myös sekaan. Jauhelihawokki oli ihan wokrehuja, täysjyvänuudelia sekä jauhelihaa.

Kalakeittoa seistä

Tästä olin ihan yllättynyt ja ylpeä -mie tein sen ihan itse ja se onnistui! En nimittäin ole kokannut kalakeittoa varmaan vuosivuosikausiin jos milloinkaan. Tämä maistui hieman yllätyksenä tosi hyvin lapsellekin.

Kalapuikkoja, paprikaa, porkkanaa ja perunaa uunissa. Toisena kalapuikkopäivänä puikkoja, kananmunaa ja paprikaa.

Kaalilaatikkoa / 4veelle pikarisottoa jauhelihasta kun hän ei kaalilaatikkoa siedä.

Ison kauppareissun jälkeen käytiin tekemässä viikolla pieni täydennys omenasta,banaanista,1 maito sekä vietiin kyläpaikkaan kahvipaketti ja koiralle herkkutikku.

Säästökuukauden toinen kauppareissu tehtiin viime perjantaina ja loppusumma oli paria euroa edullisempi kuin ensimmäinen! Mikäli kiinnostaa, voin tehdä muidenkin viikkojen laskelmia ja ruokia tänne.

Kivaa viikon alkua <3!

 

Lue myös: Säästökuukauden ruokia 

Säästövinkkejä: Ruoka

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

EDULLISTA RUOKAA: KINKKUVUOKA!

Lapsiperheessä ruokalaskut ovat hervottoman kokoisia, joten keksin postaussarjan edullista ruokaa. Edellisiä osia ovat mm. makaronilaatikko ja pinaattiletut, nyt vuorossa kinkkuvuoka.

Kaikki tietävät kinkkukiusauksen. Helppoa perusruokaa, mutta mautonta. En ole varmaan eläissäni syönyt oikeasti maistuvaa, hyvää kinkkukiusausta. Vaikka siihen survoisi mausteitakin, niin maku on aina melko fail. Kunnes rakas mieheni keksi käyttää peruna-sipulisekoituspussin sijaan normaaleja perunoita ja näin syntyi kinkkuvuoka!

Mutta antaahan kokin kertoa resepti itse:

''

IMG_9531

Tarvitset

Jauhoisia perunoita

Kinkkusuikaleita

Ruokakermaa (Valio Mustapekka)

Juustoa (puna- tai mustaleimaa)

1 sipuli

 

Keitä perunat puolikypsiksi suolavedessä, ei ihan muusiksi asti, valuta ja viipaloi. Paistaa käräytä kinkkuja vähän ja kuullottele sipaleita siinä samalla.

Sekoita kinkkusuikaleet, pottuslaissit ja sipalit keskenään, lorota kermat päälle, ja koristele komealla kasalla juustoraastetta. Mieluusti puna/mustaleimaa.

Heitä uuniin saunomaan 225 asteeseen n. puoleksi tunniksi, jos oikeen pehmeää haluaa, niin 200 astetta ja 45min-tunti. Tai kunnon ammattilaisten elkein uuniin, ja pois sitten kun juusto on sopivan ruskeaa ja ilmassa tuoksuu ruoka. Tai palaneen käry.

Sitten vaan ääntä kohti, parempaa kui perus pottusipuliseoshässäkkä.

IMG_9532

Ruoka oli sekä miun, herra 2-veen sekä Iskäni mielestä oikein hyvää. Suosittelen kokeilemaan :)! On se onni, että mieheni osaa pöperöhommat paremmin kuin mie!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa