Halpa ja helppo jauhelihakeitto

Olen ottanut yhdeksi vauvavuoden tavoitteeksi opetella kokkaamaan enemmän. Tässä ohje halpaan ja helppoon jauhelihakeittoon jota kokkasin  säästökuukautena!

Tarvitset

n.18 kpl perunoita koosta riippuen

6 porkkanaa

1,5 litraa vettä

1 sipuli

400g jauhelihaa

1-2 lihaliemikuutiota

mausteita

Kuori ja pilko porkkanat,perunat sekä sipuli. Paista jauheliha ja sipuli samassa kattilassa mihin meinaat tehdä keiton (vältyt paistinpannun pesulta). Mausta kypsä jauheliha ja laita se lautaselle sivuun.

Laita samaan kattilaan jossa paistoit jauhelihan n. 1,5 litraa vettä ja lihaliemikuutiot. Kippaa sekaan pilkotut perunat sekä porkkanat. Anna porista ja lisää jauheliha kun perunat+porkkanat on lähes kypsiä.

Annoksesta tulee iso, josta syö koko perhe pari päivää. Halutessasi voit toki ylimääräisen setin pakastaa vaikka hätävaraksi pakkaseen.

Kokkailun iloa ja mukavaa sunnuntaita <3!

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Säästökuukauden kolmas kauppareissu + ruuat

Säästökuukausi on jo ohi, mutta halusin tulla vielä kertomaan säästökuukauden kolmannen kauppareissun ostokset sekä ruuat. Tämä on viimeinen kauppakuittipostaus säästökuukaudesta, neljäs oli nimittäin vajaalta viikolta ja välissä oli myös Miinan puolivuotiskahvittelu kauppareissu. Kokonaislaskelmasta teen vielä erillisen postauksen.

Isoin osuus tuli kanasta, seitistä ja  hunajasta (se ostettiin ihan normi eikä mitään halvinta). Viikolla piti tehdä täydennys erä kerran jolloin ostettiin makaronilaatikon jauheliha ja leipää ainakin.

Syötiin…

Tomaattista uuniseitä ja perunaa

Makkarakiusausta

Broileria jogurttikastikkeessa ja riisiä

Kanawokki

Makaronilaatikko

Sekä jogurttikana että seiti oli miehen päästä keksittyjä ja tosi hyviä! Oli muuten ensimmäinen viikko kun syötiin kanaa ja voin kertoa, että hyvältä maistui. Makkarakiusaus oli myös todella hyvää, tuotteeksi ostettiin ihan kunnon lihamakkaraa eikä niitä jauhohalppis ällöjä. Joku raja sentään säästökuukaudessakin.

Kivaa viikon alkua <3

Lue myös Säästökuukauden ensimmäinen kauppareissu

Säästökuukauden toinen kauppareissu+ruuat

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA