KUINKA TIPUTIN VIIKOSSA -3KG?

Päätin jo joulukuussa herkuteltuani lähes joka ikinen päivä, että nyt jotain rotia tähän touhuun. Uudenvuodenaattona mätettiin karkkia ja jätskiä, olo oli todella turvonnut ja epämukava. Heitettiin kuivakaapista kaikki herkut veke, kuten jouluajasta jääneitä pipareita esimerkiksi.

1.1 alkoi ”parempi elämä” ja kävin huvikseni puntarilla viikko sen jälkeen. Saldo oli -3kg viikossa! Instastorien puolella kysyttiin millä dietillä sain 3-kg viikossa ja miepä kerron. Kuinka tiputin painoa -3kg viikossa ;

En ollut millään dietillä. En mitannut yhtään mitään ruokia. En skipannut aterioita välistä. En jumpannut joka päivä. En lenkkeillyt joka päivä. En noudattanut mitään ruokavaliota. Suurin salaisuus oli ainostaan se, että EN HERKUTELLUT! Ero joulukuuhun oli niin merkittävä, että kroppa taisi olla aikamoisen pöhöttänyt.

Vaikka tiedän kuinka paljon ruokavaliolla on merkitystä kroppaan, about 70% ruokavalio ja 30% liikunta, yllätys oli todella suuri. Tuon viikon aikana söin ihan normaalisti. Useimpina aamuina kaurapuuroa eri höysteillä, välipalalla yleensä jogua tai leipää. Lounaalla/päivällisellä oli ihan normaalia kotiruokaa kuten esim. makaronilaatikkoa, nakkikeittoa tai jauhelihawokkia noin muutamia ruokia mainitakseni mitä söin sen viikon aikana.

Liikuntaa harrastin jonkinverran. Pari lenkkiä, joista muutamalla lyhyt hölkkäpätkä. Hölkkäharjoittelun aloitin itseasiassa kolmisen viikkoa sitten. Parin viikon jälkeen huomasin ettei kroppa ollutkaan siihen ehkä valmis, joten vaihdoin lenkit takaisin kävely-askelkyykky,ristihölkkä komboon ja ”pidemmät” hölkkäpätkät pois. Vaikka pitkiä ne eivät aluksikaan olleet, mutta silti. Taisin tehdä kotijumpan kerran tuon viikon aikana sekä kerran keppijumppaa kotipihassa.

Äidin oma käsipaino <3.

Viikossa -3kg lähti siis viikossa ja isoin syy oli etten herkutellut. Yksi mammajuttu on pakko sanoa minkä huomasin tuon viikon aikana; kun herkut jäi pois, maidonnousu ei ollut sellaista suihkimista mitä normaalisti ja ei tarvinnut käyttää tissiläpyköitä. Tissit taisi ihmetellä, että whoot missä herkut on haha! Ehdottomasti plussaa, että maitoa tuli -ja tulee nyt tasaisemmin eikä joka paikka ole maidossa.

En tehnyt tammikuun alussa mitään tarkkaa suunnitelmaa herkuttomuuden suhteen, en julistanut somessa tai muualla herkkulakon aloittamista tai määritellyt tarkkaa ajanjaksoa kuinka pitkään olen herkutta. Monihan tekee herkutonta kokonaisen tammikuun. Olin paria päivää vaille 2-viikkoa ilman karkkia ja sitten rupesi tekemään mieli. Mietin ensin, että ”voinko” ostaa karkkia vai enkö. Ostin, söin ja thäts it. Seuraavaan lauantaihin asti olin herkutta ja sitten söin.

Tavoite jotain rotia tähän touhuun onnistui! Tuloksena -3kg turvotusta veke, arkipäivät herkutta ja tissimaidon nousun tasaantuminen normaaliksi. Sanoisin että erittäin jees.

Aloititko sinä ”parempaa elämää” nyt tammikuussa? Teitkö tarkan suunnitelman, että olet kuukauden ilman herkkuja vai hieman rennommin? Oletko saanut tuloksia aikaiseksi?

Lue myös ; Timmitön tammikuu (vuosi sitten)

Dietin starttaus (2014)

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA