Ajatuksia Bloggaamisesta

Aloitin kirjoittamaan blogia viime marraskuussa. Olin jo jonkinaikaa halunnut aloittaa, mutta en ollut saanut aikaiseksi. Ensimmäinen kokeiluyritys meni pieleen kun hermot ei kestänyt osaamattomuutta ja kärsivällisyys ei riittänyt opetteluun. Pikkuhiljaa kun aloitin enemmän lukemaan toisten blogeja, ajatus ”miekin haluun” voimistui!

IMG_9513IMG_0205

Halusin paikan, jonne voin kirjoittaa ylös omia lätinöitä ja tuntemuksia.Omassa kaveriporukassani ei ollut ketään salitreenistä innostunutta ja vain muutama mammakaveri. Olen ihminen joka kaipaa kommunikointia ja sosiaalisia tilanteita. Ahdistun jos joudun olemaan liian pitkiä aikoja yksin ilman puhumista. Puhuminen on parasta ja muistan kun vauva aikojen ensimmäisenä kuukausina oikein nautin jos edes lehtimyyjä soitti niin sain puhuttua pari sanaa. Tai kaupan kassat! Mahtoivat katsoa kun saatoin höpötellä niitä näitä, että mikä lie kylähylly tuokin on. Blogin kautta olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin ja oikeasti nautin siitä kun saan teiltä lukijoilta kommenttia ja vuorovaikutusta <3! Jos kukaan ei ikinä kommentoisi mitään, empä jaksaisi kovin pitkään blogia pitää pystyssä. Tulisi fiilis, että vattuako tässä lätisemään jos ketään ei kiinnosta.

sasasas IMG_6585

Alkuaikoina kirjoitin enimmäkseen salitreenistä ja Eetuun/äitiyteen liittyvistä asioista. Kirjoituksen aiheet alkoivat kuitenkin muuttua pikkuhiljaa monipuolisemmaksi, enkä jaksanut kirjoitella pelkästään salikoosteita tai vauvalätinöitä.

10665987_315769665271946_721166198_n10598384_334895683337454_1531949196_nIMG_5844

Välillä olen miettinyt, onko blogini liiankin sillisalaatti? On treeniä, vauvaa, äitiyttä, kotia, ruokaa, vaatteita ja vaikka sun mitä. Mutta toisaaltaan, mitä väliä jos kirjoittaa monesta eri aiheesta? Olen kiinnostunut muustakin kuin rahkasta ja vauvasta. Lukijalla on valinta, minkä postauksen klikkaa auki. Itse luen todella monia blogeja, mutta en klikkaile jokaista seuraamaani blogin tekstiä auki, jos aihe ei kiinnosta. Ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita ja se on just ihanaa! Toivon kuitenkin, että jos teille tulee mieleen jotain toiveita mistä haluaisitte miun kirjottavan, kertokaa! On kiva näpyttää sellaista matskua että tietää ainakin jonkun lukijan odottavan sitä.

_MS_6883

Heti alusta alkaen päätin, että kirjoitan tasan omana itsenäni. Blogi on paikka johon voin tarvittaessa kirjoittaa ilot, surut ja vitutuksetkin. Blogini ei ole mikään hyvän mielen läpäläpä paikka, vaan jos minuu jokin asia ärsyttää, voin siitä asiasta kirjoittaa.  Kaikkea ei kuitenkaan kannata ottaa liian henkilökohtaisesti ja tykkään kirjoittaa välillä hieman kärjistäenkin, varsinkin avautumis-ärsytyspostaukset. Joskus kirjoittaminen on jopa terapeuttista.

10616337_1510339585849643_1926056570_nIMG_0096

Mitä yksityiseen tulee, niin ainakaan vielä julkisen blogin kirjoittaminen ei ole ahdistanut. Se, että tuhannet tuntemattomat ihmiset lukee, ei ahdista. Enemmänkin tieto siitä, että moni tuttu, puolituttu ja muutama sukulainen lukee, tuntuu oudolta. Kirjoitan sellaisista asioista jotka kehtaisin sanoa tuntemattomille face-to-facekin. Livenäkin olen aika avoin ja pölöttäjä, joten mistä voin kirjoittaa-skaala on kuitenkin aika laaja. Liian henkilökohtaisuuksiin en mene, mutta liian pintapuolinenkaan en halua olla.

10598554_317881985059657_945951339_n

Blogin kautta olen saanut muutamia uusia tuttavuuksia ja kavereita. Pari lukijaa on tullut moikkaamaan ja se tuntuu todella kivalta ja hassulta. Tuntuu vieläkin hämmentävältä, että joku oikeasti lukee miun lätinöitä. Olen päässyt kertomaan treenaamisesta vauva-lehteen, bloggaamaan fitfashioniin, kuvakilpailun tuomaristoon ja tehtyä muutaman yhteistyönkin. Haluan kehittyä bloggaajana, mutta en tehdä tästä kuitenkaan liian vakavaa. Jatkossakin kirjoitusvirheitä ilmenee ja kuvien laatu ei ole aina pro-kamaa, mutta ei se itteäni kovasti haittaa, toivottovasti ei teitäkään. Tykkään sellasesta kontrastista, en liian sliipatusta menosta.Sillisalaatti myös jatkuu, vaikka kirjoitan ”treeni” yhteisössä, pelkkä rahkasta ja treenistä kirjoittaminen ei nappaa, eikä sitä miulta onneksi odoteta. Myös pelkkä mammamatsku ei ole miun juttu.

Hehe, tänään valitin etten keksi mitään kirjoitettavaa ja tästä tulikin aika pitkä. Tälleen on just parasta kirjoittaa kun ei toimi paineen alla ”pakko” kirjoittaa,vaan joskus teksti vaan tupsahtaa.

 

Haittaako teitä miun sillisalaattius (onko tuo edes sana :D) ? Mitä mieltä olet itse bloggaamisesta/blogeista? Puhukaa :)!

-Tiina

Tiina / Fit Fat Mama

26 vastausta artikkeliin “Ajatuksia Bloggaamisesta”

 1. Ei haittaa sillisalaatti, mun mielestä se on hyvä juttu. Itse en kovin intohimoisesti lue blogeja jotka käsittelevät liian rajattuja aiheita, eli esim. vain treeniä ja ravintoa. Mua kiinnostaa eniten blloggaajien elämä, ja sellainen lifestyle-tyylinen bloggaus on parasta. Nautin treeni ja ruokapostauksista, sisustus ja kauneusjutuista, mielipidekirjoituksista, kaikesta. Semmoisesta just että siinä tutustuu itse kirjottajaan ja häntä miellyttäviin juttuihin, mikään opetus/ohjepaasaus ja tekniikkavinkit ei jaksa kiinnostaa.

  • Miekin oon lukijana samoilla linjoilla, että on kiva lukea blogia jossa pääsee edes pikkasen ihmisen sisälle,vähän tietoo millanen kirjoittaja oikeesti on :).
   Kiva että tykkäät sillisalaatista =)!

  • Hihi siekkii <3! Ja jeee ku kommentoit tänne blogin puolelle, oliko niin vaikeeta 😉 :D?

  • Sitä siis jatkossakin :)!
   Nii pittää,kohtahan beibi jo tupsahtaa! Laitetaan viestii feissis,ens viikolla vois vaikka nähä 🙂

 2. Nimenomaan sun sillisalaatti on parasta vaikken muuten kalasta tykkää =D

 3. Hyvinkin samoilla linjoilla mennään bloggauksen suhteen! 🙂 Kirjoitan fiiliksen mukaan milloin mistäkin, pidän blogia ”omana paikkana”, missä voi tarvittaessa avautua/purkaa tunteita jostain aiheesta, tallentaa muistoja/hetkiä, kirjoittaa ihan höpöjä tai kysyä neuvoja. Blogi mukautuu oman elämän mukaan ja menee siihen suuntaan mihin minäkin. Eli sillisalaattia vähän ajankohdan mukaan, mutta ite henk. koht. tykkään lukeakin eniten just niitä sekametelisoppia! 😀 On mielenkiintoista, kun on vähän kaikkea tai ainakin enemmän kuin yhtä aihetta, oon huomannut että ne pysyy pisimpään omalla lukulistalla, kun ei ns. kyllästy siihen aiheeseen, kun sitä ei ole rajattu. Muutenkin muiden elämä kiinnostaa ja siitä saa eniten irti näissä ”sillisalaatti”/lifestyle-blogeissa. 🙂

  • Blogi on kyllä siinä mielessä kiva juttu, kun sen voi muovailla ihan omanlaiseksi :). Itelläkin tää on muovautunu oman elämän mukaan ja tulee varmasti jatkossakin niin tekemään.
   Niitä kirjoituksia on sitten kiva itekin lukea jälkeenpäin.Osan ajattelin tulostaa ja laittaa johonkin kansioon, ainakin muutaman Eetu-jutun :).

   Toivottovasti pysyt matkassa jatkossakin :)!

 4. Sillisalaatti toimii!
  By the way, sopisiko toivoa pientä esittelyä teidän sormuksista? 🙂

  • Mie just kaks minsaa sitten pyörittelin sormuksia ja mietin, että näistä en ole vielä postannut ja voisin näpytellä :D! Luit miun ajatukset! 😀

 5. Mie kans tykkään siun sillisalaatista 🙂 Itteä ei treenipostaukset kiinnosta, mutta ei ne minua haittaakkaan vaan jos en jaksa lukea ni sit skippaan ne 🙂 Miusta on ihana ku kirjotat kaikesta mistä nautit ja haluat. Jatka vaan samaa rataa!

  • Kiva että tykkäät :)!
   Nimemomaan toi, että ne tekstit joista ei oo ite kiinnostunu skippaa pois, mutta silti pysyy matkassa mukana :).

 6. Monipuolisesti kirjottaminen on just hyvä! Pysyy blogi mielenkiintosena 🙂 Parin blogin lukemisen oon lopettanut, kun ei niissä ollut mitään muuta kun salitreeni sitä ja salitreeni tätä.. Vaikka itekin tykkään punttaa, niin haluan lukee blogissa myös muustakin elämästä, antaa sillon semmosen kokonaisen ja oikean kuvan ihmisestä, koska eihän se sali ja treenaus kuitenkaan ole koko elämä! 🙂 Ja mun mielestä on mahtavaa että kirjotat monista eri jutuista, kuitenkaan niitä treenijuttujakaan unohtamatta 🙂 Sun blogia jaksaa lukea, vaikka monta tekstii päivässä ja aina odotan sun postauksia! Taidan olla vähän koukussa sun blogiin 😀 Jatka samalla tiellä, mii like sou mach! 😀
  <3: Janna

  • Oonki miettiny et onko ruudun siellä puolen myös niitä punttibeibejä kun enimmät kommentit tulee mammajuttuihin ja muilta mammoilta,niin kiva et teitäki on vielä seuraamassa :)! Luulin et kaikki on häippässy kun en nykysin rustaa niin usein treenijuttui,mut onneksi sie ainakin oot mukana :).

   Ihanaa,kiitos paljon kommentista,tuli tosi hyvä mieli <3!

 7. Samoilla linjoilla muiden kanssa, sillisalaatti toimii 🙂 Mielipide postaukset on hyviä, varsinkin ku kirjoitat kärkevästi. Tää nyt kuulostaa vähän lapsekkaalta, mutta eläinrakkaana kiinnostaisi Saajon esittely.

  Sinänsä blogin nimi johtaa ”harhaan”, ku monesti näin blogisi vilahtavan jossain mut ajattelin että ei tuo puntti mama blogi oo ihan minun juttu. Mutta kun tulin lukemaan, niin olin kerrasta myyty 🙂 Ja enkä tarkoittanut moittia blogin nimeä.

  • Jee kiva että sillisalaatti uppoaa :)! Mielipide postauksia on mukava kirjottaa, pitäis keksii aiheita vaan lisää :).

   Mie oon itseasiassa kirjottanu Saajosta, sen voit lukea täältä: http://fitfatmamatiina.fitfashion.fi/2014/05/21/esittelyssa-perheen-koira/
   aattelin myös joskus tehä postauksen miten vauva+koira kombo on meillä menny.

   Fit meinaa niiku treenii, Fat sitä kun tykkään herkutella ja Mama äitiyttä. Fit-sana johtaa tossa ehkä hieman harhaan kun nykysin on niiin paljon treeniblogeja jossa on Fit-sana. Mutta kiva kun tulit nimestä huolimatta kattomaan ja lukemaan :)!!

 8. Sun sillisalaatti on namia 🙂 Et yritä tehdä asioita ”kaunistellen” vaan sinusta saa aidon ja helposti lähestyttävän kuvan. Turha kiiltokuvamaisuus ainakin karkoittaa minut lukijoiden joukosta, aitous on se juttu! 🙂 On kiva että kirjoitat monipuolisesti, jos jotain ei kiinnosta ei tarvitse lukea ja taas voi keskittyä niihin kirjoituksiin jotka kiinnostaa 🙂 Joten keep up the good work!! <3

 9. Niin hassua kuin onkin, niin mie toisinaan hyppään siun treeni- ja ruokapostaukset yli, vaikka aika pitkältihän tässä blogissa niistä kirjoitetaan 😀 Itellä vaan ei oo lähellekään mitään treeni-vaihetta nyt elämässä, niin ei niinkään kiinnosta.

  Mutta muista aiheista luen mielelläni. Eikä Se tarkoita että treeni- ja ruokapostauksia pitäs vähentää, vaan lukijana osaan olla lukematta jos siltä tuntuu.

  Mainiota sillisalaattia siulla on!! 🙂

  • Treeni/ruokajutut on vähentyny aika paljon siitä mitä ne alkuaikoina oli :). Ja teet just oikein, pitää lukea niitä juttuja mitä itteään kiinnostaa! Niin itekin teen.
   Kiva että sillisalaatti kelpaa =)!

 10. No nyt sain luettua tän! Ja oon kyllä oikeestaan kaikesta samaa mieltä! 🙂 oon ite kans niin avoin ja sosiaalinen, että jutut blogissa ei ahdista, koska mun on helppo puhuakin mulle vaikeista asioista. Kaikille se ei tietty sovi. Ja toi on niin kans mua, että ei mun blogi oo mikään hyvän mielen paikka xD ja rakastan kärjistämistä!!!!:D paljon asiaa mihin samaistuin. Läpy!

  • Kiva kun tulit vastavierailulle :)!
   Joo itekin kun oon livenä aikamoinen hölösuu, niin en edes osaisi pitää liian ”tiukan linjan” blogia jossa en kertoisi mitää henkilökohtaista.
   Läpy takasin, läpätetään me myös niitä paskoi juttui ja jotkut muut voi pitää yli sliipatun bloginsa omanaan :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta