#Äitin Tissit

Miulla on aina ollut pienet tissit. Joskus baaribeibenä kapakassa heiluessanikin muistan kun joku Äijä tuli sanomaan että ”Ompash shiulla pienet tshit”. No shit, en tiennytkään.

Raskausaikana rusinat alkoi kuitenkin paisua. Jee tissit! Parin päivän päästä synnytyksestä rusinat oli muuttuneet meloneiksi ja jo epäilin jonkun vaihtaneet miun yläkropan jonkun Pamelabeiben versioon.

Imetyksen alkutaipaleella buubsit tuntui välillä ilmapalloilta jotka ovat juuri poksahtamaisillaan. Maito lensi kaaressa suiiiihkis vain ja tissit tuotti kokoajan lisää. Tisseistä kyllä huomasi parin tunnin kuluttua jos pikkumies ei ollut ottanut huikkaa. Tuntui vihlasu ja BOOM ne oli taas täynnä. Kun muutamana kertana imetyksen aikaan olin pidempään kuin pari tuntia poissa pikkumiehen luota, tyhjennys piti suorittaa käsin. Olen joutunut tyhjentämään maitoa mm. liikkuvassa autossa tyhjään limpparipulloon.Siinä on ollu vastaantulijoilla näkemistä, haha! Täynnä olevat tissit sattui nimittäin niin saatanasti. Ihmettelen suuresti miten lautatissit muuttuivat niin paljon ja pystyivät tuottamaan maitoa lähes vuoden. Onks vähän noloo kirjoittaa tisseistä? Mielestäni ei, koska ne ovat kuitenkin luonnollinen asia ja jokaisella naisella sellaiset on. Joten miksi ei kertoa niiden muutoksista Äitiyden myötä.

No mitäs sitten käy kun maidontuotanto vähentyy ja imetys lopulta loppui?

Meloneista on muovautunut nahkarukkaset! Patalaput, ketunhäntä, patakintaat. Rakkailla rusinoilla on monta nimeä. Halusin kirjoittaa tästä, koska KUKAAN  ei kertaakaan maininnut tissien muutoksista raskauden jälkeen.  Neuvolassa, netissä jne jaksetaan jauhaa raskausarvista, suonikohjuista, peräpukamista ja paskavaipoista, mutta kukaan ei kertonut tissien muutoksista! Voi elämä. Olin jo fiiliksissä HELL YEAH -sain tissit kunnes maito vei ne mukanaan.

Tietyllä tapaa olen kuitenkin ylpeä tisukoistani, pienestä koosta huolimatta. Ne tuottivat maitoa pikkuiselleni, mutta olen hieman ärsyyntynyt siitä kun missään ei kerrottu muutoksesta joka voi tapahtua imetyksen lopettamisen jälkeen. Mistä sen nyt olisi voinut tietää? Ei, en kuole nahkarukkasiini, mutta miksi raskausarvista, suonikohjuista ja muista jauhetaan vuodesta toiseen, mutta tissi ongelmaa kukaan ei ole nostanut pöydälle? Mediassa näkyy vähän väliä vaikka sun mitä tissibeibe uutisia, mutta miksi Äitiyden tuomasta tissi-muutoksesta ei ikinä ole kerrottu missään? En usko kuitenkaan olevani ainoa jolle tänä muutos on tapahtunut. Jääkö nämä tälläisiksi ikuisiksi ajoiksi vai palautuuko nahka entiselleen? Miulla on venyvää nahkaa jo mahassakin, tisseihin sitä en enää kaivannut.

Isommilla tisseillä olo oli naisellisempi ja ymmärrän kyllä heitä ketkä haluavat leikkauttaa poveaan isommaksi. En sellaisia överisuuria megabombseja, mutta sellaiset luonnollisen näköiset isommat olisi jees. Tuomakselle aina vitsailenkin, että kohta tää lähtee leikkaukseen, mutta aikuisten oikeasti tyydyn vain push-uppeihin.  Tuomakselle kun valitin tästä, niin hän tokaisi että ”sulla on sentään jonkinlaiset mäennyppylät, joillakin on vaan kivi pellolla”. No nyppylät ne on pienetkin nyppylät. Pikku-tissi Tiina on täällä taas. Nyyh.

tissit

Haastan muutkin Mammat nostamaan tissi-aiheen pöydälle ja kertomaan mitä muutoksia buubsit kokivat Äitiyden myötä? Saitko rukkaset vai saitko säilyttää muotosi?  Äitin Tissit -haaste on heitetty.

 

ps. Pakko positiivisuus ajattelu kuitenkin loppuun: en joudu ainakaan kärsimään niska tai selkäkivuista isojen hinkkien takia, enkä joudu mummona heittämään roikkuvia hinkkejä olan yli tai kompastelemaan niihin.Onneksi Tuomas tykkää näistä silti, eikä tisukoiden tarvitse ikinä miellyttää muita kuin häntä. Ei paljon haittaa jos baarissa joku tulisikin aukomaan pienisthä tsisheistä. Peace.

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa
Tiina / Fit Fat Mama

47 vastausta artikkeliin “#Äitin Tissit”

 1. Hehehehe, en muista oonko blogissa parkunu tätä asiaa..mutta ainakin ”livenä” aina masistelen näitä mäyräkoiran kuonoja!!

  Ei mulla koskaan oo mitkään kauniit eikä isot tissit ollu..mut ilmeisesti kuitenki sen verran näyttäneet tisseiltä, että hämeenlinnassa on joskus juoruttu mulla olevan silarit.. Kiitän kovasti huomiosta, ihmettelen vaan että mikä hemmetin kirurgi asentelee rypäleen kokoisia implantteja. Kaikista parasta oli, että niiden vielä väitettiin olevan mun exän kustantamat! Oon hänelle sanonutkin, että olisitko sitten voinut tarjota vähän isommat!!:DD

  Mutta niin, todellaki muuttui tissit äitiyden ja imetyksen myötä.. Ne oli kyl niin pamelat sillon ku maito oli kunnolla noussu, mutta siitä oli suunta valitettavan nopeasti alaspäin, tyhjeni ku puhkaistut ilmapallot.. Ja nyt apeina tuijottelee kohti lattiaa! Kurjat lapaset,mutta ei mulla varmasti ole vuosiin varaa niitä leikkauttaakaan. Ehkä sitten, jos oikeasti on sen verran ylimäärästä, kyl mä nyt keksin paljon tärkeämpiä investointeja kuin tissit =) Ja nythän saan kohta taas vielä hetken olla isotissinen!!:D

  • En ainakaan muista lukeneeni mäyräkoiran kuono avautumista, haha huippu nimike :DD!
   Voi ei, kaikenlaisia juoruja sitä sitten on liikkunu :D.

   Tissit oli kyllä ihan järkyt sillon täpötäysinä ja todellakin tulee mieleen niihin verrattuina näistä sellane tyhjä ilmapallo :D. Nii kohta oot taas megabompsi kun pieni tulee <3!

 2. Minulle jäi ensimmäisen imetyksen jälkeen vain nännit. A kupeistakaan ei ollut enää mitään jäljellä. Laitatin C kupin silkkarit ja niillä imetin kolme lasta. Nyt minulla on silikonit ja nahka omaa rintaa ei ole yhtään ja koska silkkarit on lihaksen päällä implantin reuna näkyy ihon päälle. Jos poistattaisin silarit niin voi tsiisus mikä näky olisi, pelkkää tyhjää nahkapussia ei sitä patalappuakaan enää:)
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
  -mari-

  • C-kokoiset silarit kuulostaa tosi järkevän kokoisilta, ei mitkään ylilyödyt :)!
   Sie näköjään treenaat kovaa (kävin kurkkaa blogiis), niin sekin varmaan vaikutti omiin rintoihin. Miulla vaikuttaa painonnousut ja laskut ainakin tisseihin tosi helposti :/.

  • Joo treenaan kovaa ja muutama jotka ei tienny näistä tisseista, ei sillä että olis tarvinnutkaan on ihmetellykin että miksi miun tissit ei ole hävinny vaikka punttaan niin paljon:)
   Voin kertoa että ei tunnu mukavalle maata rinta vinopenkissä kun kumipallot muljuu nahkan alla:)

 3. Mulla oli ihan normaalinkokoiset tissit ennen raskautta ja imettäessä ne räjähti käsiin. En edes silloin imettäessä tajunnut miten isot ne oli kunnes tuossa eräänä päivänä löysin miehen puhelimesta kuvan tisseistäni ilkosillaan niiltä ajoilta. Ne olia aivan järkyttävän massiiviset ja rumat, hyi helvata. Ja niiden tyhjennyttyä voit kuvitella mitä tapahtui. En saanut takaisin normaaleja tissejäni vaan tyhjältä tuntuvat patalaput. Oon sanonut miehelle että toisen lapsen jälkeen käyn ottamassa luonnollisen täydennyksen niihin vaikka mies pistäisi kuinka vastaan. Katsotaan miten käy 🙂

  • Hehe joo Tuomaskin otti onessaan kuvia sillon kun nämä oli kunnon pallerot :D.
   Sellanen ”silari” leikkaus ois muuteb huippu jos saisi siirrettyy mahaihraa suoraan tisseihin! 😀

  • Kyllä mun mielestä maha ihraa saa siirrettyä tisseihin, riippuu vissiin siitä laitetaanko implantti lihaksen päälle vai alle. (muistan lukeneeni jotain tälläistä jostain tissiblogista 😀 ) Saathan sä kaikki vaihtoehdot sitte tietää jos tulevaisuudessa meet kirurgin vastaan otolle. 🙂

  • Voisikin kävellä kirurgin vastaantolle jos lottovoitto päsähtäs kohdalle 😀 :)! Olisi jotenkin turvallisemman tuntuistakin kun JOS menisi tissileikkaukseen, että siirrettävä tavara olisi omasta kropasta

 4. Mä olisin tarpeeks avoin puhumaan tisseistä, mutta ei satu olemaan kauheesti puhuttavaa. Mulla onnekkaasti kävi tällä kertaa niin, että tissit jäi ja on edelleen. Ei tullut nahkarukkasia.

  Jännä tääkin miten yksilöllistä!!

  • Nii sie taisit joskus mainitaki tosta ongelmasta :D. Samikset! 😀
   Jee postausta odotellessa <3!

 5. Hauska kirjotus. On aivan totta että kukaan ei koskaan puhu mitä tisselle tapahtuu.

  Itsellä ain ollut isot tissit mutta kun oli synnyttänyt niin kyllä oli pinkeet! 😀 nyt ei ne lerpta tao mitään samanlaiset kun aina ennenkin!

  • Kiitti Tanja :)!
   Joo ei pahemmin buubseista puhuta, ainakaan tälläisistä realistisista tissi-jutuista. Aina iltalehdessä yms. on vaa skuuppeja silareista jne.
   Kiva et siulla säily samanlaisena 🙂

 6. Mulla on enää yksi tissi kun toisessa rinnassa oli rintasyöpä ja piti leikata pois. Onneksi tissi oli jo tehtävänsä tehnyt eli kaksi lasta ruokkinut. Yhdellä tissillä elämä jatkuu!

  • Terveys tietenkin ennen kaikkea, tisseistä viis! Kiitos kommentista ja hyvää syksyn jatkoa<3!

 7. Niin totta! 😀 Mä oon jo ennen raskautta ollu aika rintava, ja raskausaikana tissit turpos lisää. Synnytyksen jälkeen ne oli jo ihan järkyttävät melonit, mut onneks tasotus tais käydä suht nopeesti. Ja nyt ku imetys on loppunu ni jäljellä on todellakin vaan nahkarukkaset! En ois uskonu et ekan jälkeen näin iso muutos tulee, tiesin kyllä että imetys vaikuttaa, mutta ajattelin että vasta tokan tai kolmannen jälkeen 😀 Kieltämättä pientä identiteettikriisiä on pitänyt potea, koska tissit on aina ollu ”se mun juttu”, siis se mikä mulla on ollu hyvä 😀 Ja nyt ei sit enää ookkaan. Mut ylpeä olen minäkin, maailman tärkeimmän tehtävänhän nuo roikkuliisat ovat hoitaneet ja jos olisin etukäteen tiennyt tuloksen ni olisin kyllä silti toiminut ihan samoin 🙂

  • Roikkuliisat -haha :D! Huippuu kun kommenteissa tulee lisää ja lisää uusia nimityksiä :D.

   No varmasti tuntuu sitten oudolta jos ennenkin on ollu isot buubsit. Miulla oli sentään suht helppo tottuu, oli niinkuin paluu menneisyyteen :D. En olisi kyllä itsekään uskonut, että ensimmäinen muksu saa surkastettua tissit niin paljon :D. Oisin itekin imettäny siitä huolimatta vaikka oisin tienny niiden menevän pieniksi :).

 8. Miula oli ennen raskautta 75DD kiinteät tissit. No raskauden aikaan ja varsinkin synnytyksen jälkeen ihan inhosin niitä valtavia (valehtelematta miun pään kokoisia!) utareita 🙁 En edes tiedä mihin kirjaimeen saakka pääsin koossa. Imetyksen loputtua alkoi sitten entisen koon palautuminen. Nyt on varmaan 75D, mutta rintojen koostumus on muuttunut radikaalisti: ne on nykyisin litteähköt ja pehmeät ja ne voi ns. rullata liiveihin 😀 Mie kuitenkin tykkään näistä ja mieskin. Olen vaan onnellinen, ettei ne ole enää semmoiset valtavat megabuubsit

  • Pääasia että sie ja mies kuitenki tykkää niistä :)! Luulis sellasten 75DD tissien kantaminen sattuvan jo selkään ja niskaankin, eli varmaan ihan hyvä että ne pienenivät hieman 🙂

 9. samassa veneessä olen ollut. ennen lapsia sievä ja pinkeä 75 c. ekan imetyksen loputtua jäätäviksi kasvaneet utareet kutistuivat kokoon AA 70..ja toisen ja saletisti viimeisen jälkeen A 75. ja sellaiset lötköt nahkarukkaset olivat pitkään. toivoa silti on,koska nyt melkein seitsemän vuotta viimeisimmästä synnytyksestä, nämä lärpäkkeet on kivasti kiinteytyneet ja kokokin on melkein c taas. minä kyllä vain ehdin tottua niihin pikkuisiin rusinoihin ja melkein tahtoisin sellaisen kiinteän A koon rintamuksen 🙂 ja se on muuten tosi,ettei näistä tissiasioista esim.neuvolassa koskaan ole puhuttu.

  • Ohoh aikamoisia kokomuutoksia :o! Kaikkeen venymiseen, paukkumiseen ja pienenemiseen naisen tissit pystyykin :D.
   Eli jes, miulla -ja muilla rupsahtaneilla on siis toivoa! Kiitos paljon kun kerroit kokemuksestasi :).

 10. Mulla on aina ollu pienet tissit ja ennen ne huononsi jo muutenki huonoa itsetuntoa. Varmaan tässä viimisen vuoden aikana oon oppinu tykkäämään näistä pikkusista 🙂 Toki jo aiemmin ne epävarmuuden tunteet on pikkuhiljaa kaikonnu ku huomannu, että tuo mies tykkää niistä vaikka ne pienet onki ja kuten sanoit ni eihän niitten muille tartte kelvatakkaan 🙂 mutta siis nyt ku on alkanu harrastaan liikuntaa enenevissä määrin ni osaa arvostaa pieniä tissejä ku ei tarvii metsästää kaikkein tukevimpia urheilurintsikoita ja miettiä tukeeko ne siltikään tarpeeksi. Monet on ollu ihmeissään ku saatan kesällä käydä juoksulenkillä tuubitoppi päällä ilman, että alla on urheilurintsikoita 😀 ei hölsky ku ei oo mikä hölskys eikä tuu ikäviä rusketusrajoja, maailman kätevintä!

  • Joo miulla oli myös nuorempana hirvee tissi-kriisi, mutta enää pienuus ei häiritse niin paljoa -vaikkakin ärsytti silti palata näihin pienempiin kun oli kerennyt vaan hetken iloita pikkuisen isommista :).

   Miulla sama noiden urheiluliivien kanssa! Pystyn käyttämään ihan halppiksia, joissa ei tarvitse tukea olla paljon mitään.Ei ole tarvinnut hankkia Shock Absurveja tms. kunnon urheiluliivejä vaan pienempikin tuki riittää hyvin :). Joskus itseasiassa meinasin ostaakin sellaiset, mutta ne tuntui päällä liiankin tukehduttavalta

 11. Pakko sen verta kommentoida, et kyllä se vatsaihran siirto rintoihin on nykyään jo mahdollista 😉 Tai siis ollu jo useemman vuoden, tuloksia en oo lukenu kun niin paljon ei vielä ole kiinnostanu, mut eihän sitä tiiä vaikka joku päivä vielä ottasinkin tosissani selvää, ku eihän niistä pikku tisseistä paljoo neljän lapsen jälkeen jälellä oo 😀 Mutta eipähän ainakaan oo treenatessa ja muuallakaan edessä. Niin ja kahtoopahan miehet silmiin eikä tisseihin puhuessaan 😀

  • Niin ja ilmeisesti myös peppu-rasvaa pystyy siirtämään! Harmi tosin kun sellaiset leikkaukset maksaa varmasti hunajaa.
   Hehe, totta toi että miehet katsoo luultavasti varmemmin silmiin eikä tisseihin, ainakin luulis 😀

 12. Voihan tissi sentään! Kaksi lasta imettänyt n. 10kk molempia. Näkeehän noista, että arvilla kun ovat niin venyneet ja nyt on sellaset löystä lärpättimet. Onhan kokokin muuttunut ja musta nuo karkaa enemmän kainaloihin päin kun ennen 🙁

  Mutta silti en laittaisi mitään vierasta ainetta, silikoonia tisseihini, tiiä mitä ne ajankanssa tekee. Jotkuthan tekee korjausleikkauksia missä nostetaan ja muutellaan nännien paikkaa jne. mutta ei lisätä mitään sisään… Mut, en lähtis siihenkään.

  Ylpeä olen noista vaikka lörpsyttimet onkin 😉

 13. Mun on pakko kommentoida tähänä! mulla on 75E-rinnat ja vihaan näitä. Näytän aina isokokoisemmalta kuin olen, istuvia paitoja ei löydy, ilman liivejä rinnat lötköttävät rumasti ja varmaan sitten viimeistään synnytyksen jälkeen ja vanhana olen just se mummo, joka näihin kompastelee. Oon siis kärsinyt näistä niin paljon, että vaikuttaa ihan itsetuntoon. Koen olevani aina tyrkyn näköinen ja tosiaan isokokoisempi kuin olenkaan. Että tervetuloa rintojen pienennysleikkaus heti kun joskus olen lapset tehnyt!!

  • Kiva oli kuulla kokemuksia tuostakin näkökannasta, itselläni kun on kokemusta vaan pienistä -ja imetyksen aikana sellaisista ”normaaleista” tisseistä. Paitojen hankkiminen on varmasti hankalaa, monet vaatteet muutenkin suunnitellaan sellaisille riisikepeille :/. Jännä kuulla että myös isot tissit voi vaikuttaa itsetuntoon.
   Rintojen pienennysleikkaukset on ilmeisesti suositumpia nykyään kuin ennen.

   Kiitos kommentista :)!

  • Miekään en tienny yhtään miten paljon buubsit voi muuttuu vauvelun takia :D. Kiva että teit haasteen :)!

 14. Mun tissit on aina olleet isot, normaalikaupasta ei yleensä löydy kokoja, jotka istuis oikeasti ja oon yläkerrasta vielä melko kapea, muuhun kroppaan verrattuna niin se on ollut aika ongelma 😀
  Lolleroiseni ei oo koskaan ollu terhakkaat vaan aika löysät ja ”tyhjät” yläosasta, eikä siks mulle istu oikeen olkaimettomatkaan liivit.
  Imetyksen aikana (jota kesti huiman kuukauden) mun tissit täyttyi ja olivatkin ihan kaameet pallot, kerrankin ne näyttivät hyviltä ilman liivejä! 😀
  Maito kun loppui, niin tissit palas normaaliin tilaansa, eikä mun mielestä oo muuttunut mihinkään siitä mitä olivat ennenkää.

  • Kivaa :)! Tissit tiskiin ja kerrotaan ihmisille myös niistä ei puhutuista asioista :)!

 15. Tääl yks entinen pikkutisulainen ja nykynen lapasten omistaja 😀 Mut onneks ne on liiveissä ni ovat edes jossai muodossa, mutta tään ex-pikkutisulaisen on ollut helppo oppia tähän lapastisuiluun, kun näillä ikinä oo mitään vaikutusta tehty 😀

  Positive vibes! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta