Äidit tappelee

Äidit on helkkarin kovia tappelemaan ja nimenomaan netissä. Vääntöä on milloin mistäkin. Jos erehdyt kirjoittamaan mielipidepostauksen johonkin Äitiyteen liittyvästä, tai kysyt neuvoa keskustelupalstalta, kädenvääntöä syntyy lähes aina. Joka kerta juuri oma mielipide on se paras, eikä toisen mielipiteelle anneta mitään armoa.Tässä kärjistetysti muutama esimerkki joihin olen törmännyt mm. Äityleissä, vauva.fi:ssä ja mammablogien kommenttiboxissa.

lähde
lähde

Imetys vs. Korvike vauvat

Jos et imetä, olet Paska Äiti. Korvikkeet on saatanasta ja tissit rulettaa. Jos imetys ei onnistu tai maitoa ei tule, se on automaattisesti Äidin oma vika.

 Itse tehty sose vs. Purkkiruoka

Ne Äidit jotka syöttää lapselleen purkkiruokaa, ovat laiskoja läskiperseitä jotka eivät välitä lapsestaan. Purkkiruokafirmat on epäeettisiä ja huijareita ja kyllä se porkkanasose pitää tehdä oman kasvimaan antimista!

Merkkivaatteet vs. Halppisvaatteet

Jos ostat lapsellesi merkkivaatteita, olet materialisti kusipää joka esineellistää lapsen ja jos puet vauvallesi kirppiskamaa, olet pihtari ämmä joka ei välitä pienokaisestaan.

Äidin panostaminen itseensä vs. Ei panostaminen

Ne jotka panostavat itseensä myös lapsen saannin jälkeen, ovat itsekkäitä, karseita meikkipellejä jotka ei osta lapselleen ikinä mitään.

Töissä käyvä Äiti vs. Kotiäiti

Jos menet töihin ennen lapsen täytettyä kolme vuotta, olet julma kun laitat lapsesi päivähoitoon. Kyllä Äidin paikka on kotona! Ja jos roikut kotona vuosikausia, olet laiska.

Perhepeti vs. Pinnasänky

Kauheaa jos pieni, viaton vauva hylätään yksin nukkumaan suureen pinnasänkyyn! Kyllä lapsen paikka on vanhempien välissä ainakin viisivuotiaaksi ettei vanhemmat vahingossakaan pääse harrastamaan parisuhde hommia missään vaiheessa. Ja jos vauva nukkuu perhepedissä, liiskaat sen muksun varmasti!

Äidin oma aika vs. Aina vauvan kanssa

Äiti ei saa enää tehdä synnytyksen jälkeen mitään omaa kivaa. Napanuora on kiinni ainakin siihen asti kunnes lapsi menee kouluun. Hyi, miten itsekästä jos Äiti-ihminen lähtee vaikka rimpsalle! Tai se ääripää, että eihän lapsi mitään muuta, samalla lailla rampataan joka viikonloppu baarissa ja kyllä se mummo lapsenlastaan voi katsoa.

lähde
lähde

Haha, älkää ottako liian vakavasti. Inspis tuli nimenomaan muistelemalla joidenkin blogien kommenttiboksia tai keskustelupalstoilla liikkuvista cat fighteista.

 

Nämä tuli ensimmäisenä mieleen :D. Tuleeko muita tappelun aiheita mieleen josta Mammat vääntää?

-Tiina

 

 

Tiina / Fit Fat Mama

28 vastausta artikkeliin “Äidit tappelee”

 1. Heh! Onneksi lopetin mammapalstojen ja äitiysblogien lukemisen kun lapseni täytti vuoden ja siirryin fitnessblogeihin 🙂

  • Joo harvemmin firnessblogien kommenttibokseissa tulee vastaavanlaisia sotatilanteita mitä mammablogeissa :D.

 2. Tää ei varsinaisesti ole mikään versus homma, mutta mua ei ärsytä mikääm yhtä paljon mammayhteisöissä kun meidänkin Facebook ryhmässä jossa on samana kuuna syntyneiden lapsien äidit ja syntymästä saakka se on ollut sellasta vertailua kenen lapsi kehittyy nopeiten. Ja ei siinä vielä mitään mutta kun siellä on usein näitä huolestuneita äitejä jotka kysyy vaikka ”Meidän Iiro nyt 10kk eikä vieläkään yhtään hammasta, onko kellään muulla samaa?” Ja sitten sinne käy mammat kommentoimassa kuinka niiden lapsella on jo koko hammasrivistö.. Mitenhän nää mammat kuvittelee että se lohduttaa tätä yhtä huolestunutta ollenkaan?? Sellasta älytöntä kerskuilua.

  • Meilläki on facebookissa ryhmä jossa muksut on syntyny samoihin aikoihin, mutta siellä onneks meininki on rentoo, eikä sellasta nipottamis vertailuu oo :).
   Vertailu on kyllä niin yleistä..jotkut on niin polleetata, niin polleeta kun heidän pikku-petterinsä oppii kaiken niin nopeesti ja tyyliin väheksytään niitä muksuja jotka eivät vielä osaa samoja asioita :/.

 3. No todellakin. Ja listahan on loputon: kuntosalien lapsiparkkien käyttö, tutin käyttö, kestovaipat, ei-sanan käyttö, sukupuolisensitiivisyys, lasten harrastukset (aina liikaa tai sitten ei saa lapsi virikkeitä)., sormiruokailu, pottailun opettelemisen ikä. Huh, en edes uskalla jäädä miettimään muita. Ja tämä on syy, miks en vauvapalstoilla viihdy, ihan kauheeta meininkiä.

  • Tossa tulikin monta hyvää tappelu-esimerkkiä, voiskin tehdä jossain vaiheessa uuden Äidit tappelee-postauksen :D.
   Joo meininki mammapalstolla on välillä ihan kreisii, itekin harvemmin tulee siellä käytyä. Postausta varten kävin pikkasen vilkasemassa ja samat tappelut löytyy mitä ennenkin :D.

 4. Haha oon nauranu noille samoille jutuille että eihän netissä uskalla kysyä mitää neuvoa noilla mammapalstoilla kun aina on joku jonka mielestä kaikki muut kun omat kasvatustavat ym. on vääriä ja vähintäänkin lastenrääkkäystä ja mitä kaikkee. Tulin joskus kysyneeksi että mitä soseita kannattaisi aloittaa kokeilemaan 4kk ikäiselle herkkävatsaiselle ja sieltä tuli kyllä semmoset ”paska äiti” -syytökset että mitä ihmettä sä soseita niin pienelle annat, täysimetyksellä vaan 6 kuukauteen asti. En sitte viittiny enää siihen heittää lisää bensaa tuleen ja sanoa että meillä mennään muuten korvikkeella. 😀 Oishan siinä voinut kertoa maitoallergiasta ja neuvolan suosituksista mutta ei pitäis joutua puollustelemaan ja kertomaan sellasia asioita että joittenki soseitten alottaminen nelikuiselle olisi ”oikeutettua”.

  • Just joo :D. Mieki oon näköjään sit Paska Äiti kun alotettiin soseet jo 4kk ikäisenä :D.
   Mammat ei tunnu tajuuva sitä, ettei ole sitä ainoaa oikeaa tapaa. Vauvat on erilaisia :).

 5. haha, totta joka sana :D!
  yks mikä tuli mielee on kaikki tuet mitä saadaan. Sossu on kusipää jos ei saada tukia ja jos saadaan, niin on sossupummi!

 6. Aamen! Ei mitään lisättävää 😀
  ..paitsi ehkä sen verran (aina, hih), että olin siskoni kanssa lastentarvikekirppiksellä viime vkloppuna. Siellä kaksi odottavaa äitiä kävi keskustelua vauvan vaatteiden väreistä – ”ettei nyt tuu lokeroitua mitenkään jos on vaan vaaleenpunasta” jne.. Katsottiin siskoni kanssa toisiamme ja pidäteltiin nauruamme. Oikeesti näissä sun esimerkeissä ja tässä viime viikonloppuisessa kiteytyy aika pitkälti ne syyt, miksi EN IKINÄ käy missään mamma-lapsi -kerhoissa. En käyny niissä esikoisen aikaan 14v sitte, eikä oo tullu mieleen käydä pienimmän aikaan nytkään. Hyvä sinä – aihe kuin aihe, osaat kirjottaa hyvin 🙂 !

  • Kiitti Saija taas ihanasta kommentista, sie se osaat aina piristää :)!!

   Mie kävin vauvajumpassa ja vauvauinnissa, mut Eetu oli vielä niin pieni ettei mitään vertailujuttuja sen ikäsille pahemmin ollu. Saa nähä miten kävis jos menisi vaikka 1-vuotiaan kanssa :D. Varmasti olisi vertailuja kuka kävelee, kenellä on hampaita jne. Vertailu hyvässä hengessä on jees, mutta jos toinen lesoilee tai mollaa toista muksuu, niin se on nounou.

 7. Kyllä! Ihan hirveetä arvostelua kaikesta. Eniten oon saanut arvostelua saliharrastuksestani sekä vitamiineista..Ei saisi edes d-vitamiinia käyttää, kun imettää..puh pah sanon minä. Juuri yhdessä tutkimuksessa suositeltiin lisäravinteita imettäville (esim. Omega 3 edistää vauvan aivojen & näön kehitystä), mutta kaikesta pitää päästä arvostelemaan. Ja aivan terve on 9 vee esikoinenkin vitamiinien syönnistä huolimatta 😉

  -Piritta
  http://piritta-headoverheels.blogspot.fi

  • Mie en (ihme kyllä) oo saanu keneltäkään negatiivista kommenttii siitä kun käyn salilla :). Ja ihan sama vaikka tulisikin, ne jotka urputtaa on varmasti vaan kateellisia.
   Siis d-vitamiini ja omegalisäthän on just hyvä juttu! Ja ei äidinmaidon kautta mitkään aineet vauvaan 100%:sti imeydy. Miekin luin noista omegoitten hyvistä vaikutuksista. Söin niitä monta vuotta, mutta purki kun loppui niin en ole saanut aikaiseksi ostettua uutta :D. Pitäisi käydä ostamassa

 8. Pahiten tuntuu että se imetys on kaikkien mammapalstojen tappelujen äiti! Siitä saa ihan uskomattoman rytäkän aikaiseksi. Uskomatonta.. Ja täytyy tunnustaa, että minä en edes liiemmin pitänyt koko imettämisestä. Olihan siinä hetkensä ja puolensa, mutta tuon ääneen sanominen silloin kuin esikoinen oli pieni, olis saanut mummot ja vaarit ja kummin kaimat varmaan sekoamaan. Saas nähdä kuin käy tämän toisen kanssa sitten kun syntyy 😀 Ja tuo lasten kehityksen vertailu on jotain niin shaissee kuin vain olla ja voi. Toisaalta taas, itse olin aina niin ylpeä kun poitsu oppi jotain uutta, että sen helposti ottaa kerskailuna vaikka sitä en tarkoittanut sillä tavalla että toisen lapsi olisi jotenkin huonompi kun ei vielä osaa. Mutta sitä on niin mahdottoman ylpeä aina omastaan, eiks je? 😉

  ranta-pallo.blogspot.fi

  • Joo oon samaa mieltä, korvike vs. imetys tappeluita on varmasti eniten! Alussa imetys oli kyl ihan perseestä, mut nykysin menee ihan fine :).
   Totta toi, että tulee kyllä hieno ja ylpee fiilis siitä kun muksu oppii jotain uutta :)!

   Kiva kun linkitit blogis, tuun kurkkimaan :).

 9. Asiaa, Tiina!
  Samat tuntuu olevan kiistat yhä vielä! Kohta 30 vuotta sitte luin Kaksplussan yleisönosastolta samat narinat! Eivät tosin mun luupäähän uponneet yhtään sen paremmin…

  • Heheh, jännä kyllä miten mammat jaksaakin vääntää vuosikausia samoista asioista :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta